Nästa artikel
Fullsatt i byn - igen!
Träffreportage

Fullsatt i byn - igen!

Publicerad 16 juni 2019 (uppdaterad 17 juni 2019)
Motorträffen i Olofsfors den 15 juni fyllde den lilla bruksorten mellan Örnsköldsvik och Umeå till bristningsgränsen – både med bilar och människor.
Sju år i rad Motorträffen i Olofsfors arrangerats av Anders Linné och hans kamrater. Allt är helt ideellt och entrén är fri! 
 
Första året var träffen enbart för Saab men redan andra året var alla entusiastfordon välkomna och blandningen som uppstod är något alldeles extra. I år bestod den av allt från mikrobilar till amerikanska turnébussar – och så en fantastisk träbåt med en motor med det tuffaste tillverkarnamnet man kan tänka sig: Trim. 
 
År 2015 var Klassiker för första gången med och arrangerade träffen och även i år var Klassikers Fredrik Nyblad konferencier för träffen. Fredrik Nyblad höll också i en presentation av sin nya bok: ”Volvos taxibilar – Från droska till Uber”. För att göra programpunkten konkret deltog Mikael Strand med sin Volvo 145 Express taxi och Hans Brodin med sin kompaktmerca i Lang-utförande. 
 
En regnfylld natt fick starten på träffen att bli lite mer tvekande. Men snart sprack molnen upp och fler bilar anslöt. Till slut var det i princip fullt i hela byn och antalet utställda bilar var omkring 600. 
 
Många hade rest långt för att komma hit: Boden, Rättvik, Karlskoga och även från Finland och Norge kom deltagare. 
 
I den tidigare handelsboden fanns en leksaks/modellbilsutställning att se. Dessutom hölls en mindre loppis med bildelar vid handelsboden.
 
Anders Linné och Fredrik Nyblad utsåg tre bilar till Juryns Val.

På bara två år har Curt Edvinsson genomfört en mycket fin renovering av sin Volvo Amazon 123 GT 1967. Han fick ett av juryns tre priser. 

Johan Rossander vann ett av juryns tre priser för sin BMW 735i 1983 som han renoverat.

Utan inbördes ordning vann Ingemar Forsgren det tredje av juryns priser för sin Pontiac TransAm 1978.

Folkets val på träffen var ingen bil! Men heter det Motorträffen i Olofsfors så kan förstås en Duvbåt från 1927 också vinna. Den är tillverkad av Lunds Skepps och Båtvarv i Limhamn. Mattias Karlsson har renoverat båten.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.