Riddarholmen är en av startplatserna för Motorhistoriska Dagen i Stockholm.

Nästa artikel
Historia - en motor för nationaldagen!
Motorhistoriska Dagen

Historia - en motor för nationaldagen!

Publicerad 6 juni 2014 (uppdaterad 6 juni 2014)

Riddarholmen är en av startplatserna för Motorhistoriska Dagen i Stockholm.

Sjätte juni är ju inte bara nationaldagen, det är också Motorhistoriska Dagen. Här är en kort rapport från firandet i Stockholm.
I Stockholmsregionen inleddes Motorhistoriska Dagen på tre startplatser: Hågelbyparken i Tumba, Birger Jarls Torg på Riddarholmen och Naturistoriska Riksmuseet i norra Stockholm.

En nyhet för i år var att ett stopp vid Polistekniska Museet inne på Polishögskolans område i Sörentorp i Solna. Museet tar annars enbart emot bokade gruppbesök, men idag var det fritt inträde för deltagarna i Motorhistoriska Dagen. Mest spännande var kanske att man öppnat dörrarna till förråden och visade upp de dammiga polisbilar som normalt inte visas för besökare!

Vid slutmålet i Edsberg i Sollentuna fanns det mycket att se på – och inte bara de utställda bilarna och motorcyklarna. Det var fritt inträde på MC Collection och Edsbergs Konsthall.

Firandet av Motorhistoriska Dagen i Stockholm börjar bli en riktigt fin tradition arrangerat av AHK, MCHK och MHS. Att få se så mycket på en och samma dag och dessutom inte betala ett öre i startavgift eller inträden är rätt fantastiskt! Får vi hoppas på ännu fler deltagande fordon nästa år?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.