Nästa artikel
Toyota-bonanza på Grytsberg
Träffreportage

Toyota-bonanza på Grytsberg

Publicerad 27 september 2014 (uppdaterad 28 september 2014)
Uppslutningen bland ägarna av klassiska Toyota blev större än någon vågat hoppas när Toyota Sverige firade 50 år på Grytsbergs Säteri i september.

Under Klassikers stora träffhelg den 20-21 september anordnade Toyota Sverige en ”träff i träffen” för ägare av äldre Toyota.

Importören hade skickat ut ett personligt brev till alla som äger en Toyota från 1960- och 1970-talet och dessutom lovat att komma dit med sin egen Crown från 1964. Men att så många och så långväga Toyotaentusiaster skulle dyka upp var det ingen som hade vågat tro.

En efter en rullade de in på den reserverade gräsmattan på vackra Grytsbergs Säteri. Corolla, Corona, Celica, Crown, Camry… Det är tydligt att Toyotaentusiasterna längtat efter en sådan här träff. Snart kryllade området av bilmodeller som de flesta glömt bort.

Toyotas informationschef Bengt Dalström var märkbart tagen av uppslutningen när han på eftermiddagen skulle dela ut juryns specialpris – en pokal och en check på 10 000 kronor.

– Vi är så fantastiskt glada över att så många kommit hit för att visa upp sina bilar, sade han.

Juryns val föll efter mycken vånda på Christer Melwinssons nätta Corollar Sprinter från 1970.

– Dels för att exemplaret är i ett så fantastiskt skick tack vare sin ägare, dels för att Corolla som modell har varit den allra viktigaste för Toyota, motiverade Bengt Dalström.

Om uppslutningen varit god på lördagen blev den ännu bättre på söndagen, totalt dök nästan 50 äldre Toyota upp i samband med Träffpunkt 70. Ett svenskt rekord? Troligen!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.