Bild
Nästa artikel
100 Rolls-Royce i London

100 Rolls-Royce i London

träff

I samban med att Spirit of Ecstacy fyller 100 år har lika många bilar med kylarsymbolen intagit Londons gator. En vacker syn.

I år fyller bilvärldens vackraste kylarprydnad 100 år. Jaguar, Mercedes och andra berörda får ursäkta. Det är Rolls-Royce insvepta dam Spirit of Ecstacy som fyller sekel. För att fira detta intog 100 bilar från det exklusiva bilmärket Londons gator söndagen den 6 februari.

– Hon är igenkänd världen över som en symbol för det finaste bilindustrin har att erbjuda. Hon är en sann inspirationskälla för oss som jobbar på företaget i dag. Denna ”sekelkörning” är en mycket passande del i firandet av vårt 10-årsfirande, säger vd Torsten Müller-Ötvös.

Färden började i Belgravia och avslutades på Great Conservatory vid Syon House in västra London. Längs vägen passerades kända landmärken som Big Ben, Trafalgar Square och Piccadilly Circus.

Man passerade även historiskt viktiga platser för Rolls-Royce. Som platsen där Charles Rolls föddes, alltså Hill Street i Mayfair. Sedan följde studion där skultptören Charles Sykes ska ha skapat Spirit of Ecstasy. Studion fanns på Brompton Road. Sist men inte minst passerades Berkeley Square, Rolls-Royce hem i London just nu.

De moderna modellerna Phantom and Ghost ledde karavanen, och fick följe av privata bilar framförda av medlemmar i Rolls-Royce Enthusiasts' Club, VIP-gäster och media. Bland modellerna fanns Silver Ghosts, Silver Clouds, Silver Shadows and Silver Spur.

100 Rolls-Royce i London
100 Rolls-Royce i London
100 Rolls-Royce i London

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.