Bild
Nästa artikel

Bistert i Jämtland

Tjälasvängen 2010

Klassikers mekexpert Lars Julle Olofsson tar ut redaktionens projektbil Clouseau för att kolla om kopplingen verkligen är så dålig som vi har sagt. Det visar den sig vara ...

JVBK:s vinterally "Tjälasvängen" som genomförts varje vinter sedan 1995
blev i år en mycket kylslagen historia med minus 20 på termometern men
i strålande solsken.

Trots kylan blev det ändå 64 ekipage som anmälde sig vid starten intill blivande Teknikland i Ope. Dessa klassiska bilar med besättning irrade sedan runt i Ã-stersunds omgivningar, jagandes efter de avbilade platser som skulle matchas med de 16 fotona i tävlingsdokumenten. Vid varje plats fanns en bokstav som skulle bilda ett ord, ett ord som för många inte blev helt enkelt att lösa.

För Klassikers eget ekipage kunde det ha börjat bättre… eller rättare sagt min och redaktionsbilen Clouseaus vänskap. Claes Johansson levererade Klassikers Peugeot 404 till Ã-stersund för ett par veckor sedan för bland annat ett kopplingsbyte.

Jag tänkte att Tjälasvängen kanske kunde vara en lämplig provkörning och en första utvärdering av Clouseau. Men tillsammans med min fru Berit och bisittare Björn Jönsson kom vi inte längre än halvvägs i rallyt innan kopplingen försvann nästan helt i ett illaluktande rökmoln.

Vi hankade oss hjälpligt hem till verkstaden i Ås och lyckades avsluta rallyt i min nybesiktade Saab EMS från -74.

Resultatlista
1-3 avgjordes genom lottning då 34 st. hade rätt svar
1. Göran Linde, Volvo Amazon -70
2. Anders Nyh, Ford Taunus -67
3. Gitte Blomkvist, Volvo 142 -70
Damklassen: Gitte Blomkvist, Volvo 142 -70
Åkt längst: Johan Brusewitz från Strängnäs, Fiat 500 1950
Jäklats mest: Lars "Julle" Olofsson, Peugeot 404 -63

Taggar: Träffreportage, Hem

Kommentarer

#1
Per H
2010-09-12 21:34

När är 2011 års Tjälasväng? Måste man anmäla sig innan?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.