Bild
Nästa artikel

Bremen 2012 - ett axplock

Bildspel

Classic Motorshow i Bremen firar tio år med orörda originalbilar och närapå okörda nyklassiker.

2012 års upplaga av Bremen Classic Motorshow hyllade det patinerade. Centralt utställda på pianosvart golv i hall fem fanns tio buckliga, rostiga, dammiga och i några fall lätt illaluktande bilar ur den enorma Schlumpfsamlingen, utlånade från Musée National de l' Automobil i franska Mulhouse. Rasdjur som Voisin, Maybach, Rolls-Royce, Hotchkiss – och givetvis Bugatti – blinkade ovant mot strålkastarna. I vanliga fall står de inlåsta i museets lager, undangömda från museibesökarna.

Genom att låna ut dessa bilar till Bremenmässan gör Musée National de l' Automobil ett undantag från sina principer att inte visa något annat än perfekt renoverade bilar. Frågan är om de spännande bilarna som alla så tydligt har en historia att berätta någonsin kommer att visas i det här skicket igen, museet har inga planer på att öppna dörrarna till sitt lager fortsättningsvis heller.

På en särskild yta hade arrangörerna ordnat en temautställning med ”yngre klassiker från 1970-, 1980- och 1990-tal. Den gemensamma nämnaren var låga miltal och därför blev blandningen mycket spännande, bredvid en Mercedes S-klass från tidigt 1990-tal med 850 mil på mätaren stod en blankröd Volkswagenpickup av 80-talsmodell och en orange Opel Manta med tidstypiska fartränder. !

Besökarantalet var något lägre i år än i fjol men 38 600 på tre dagar är ändå en hel del.

Kommentarer

#1
Kjell Svensson
2012-02-07 07:28

Hmmm.... Bildspelet funkade så där ;)

#2
Frej_W
2012-02-07 07:42

För mig funkade det jättebra. Kul mässa!

#3
Martin Sundberg
2012-02-07 15:33

En sån där "XJS-kombi" hittade jag på ett bilmuseum på Malta. Grymt läcker vagn. Muséet kan f.ö. varmt rekommenderas.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.