Bild
Nästa artikel

Bug Nic på Åland 2011

Träffreportage

Redaktionens färskaste VW-ägare fick en inbjudan svår att motstå. En träff med Ålands VW-klubb. Tack för det!

Jag är inte medlem i någon VW-klubb, ännu. Men en dag kom ett brev hem, från Ålands VW-klubb. Det var en inbjudan till årliga träffen Bug Nic. Min BMW har besökt ett gäng träffar men "das Passat" har inte invigts i traditionen. Dags att ändra på saken.

Lördag 13 augusti gick färden mot Kapellskär. Det var ingen ström av äldre VW-bilar ut ur Stockholm. Men i Norrtälje, där fotograf Marcus Uggeldahl väntade, stod Norrtälje VW-klubb och hade uppsamling. Vi tog rygg på det härliga gänget.

Båtfärden till Åland är snabbt avklarad om man äter buffé och kollar in vad som ska handlas på hemvägen. 

Så snart vi rullat av färjan blev vi invinkade. Den här gången var det inte tullen utan Ålands VW-klubbs välkomstdelegation. Sedan blev det liten kortege genom staden innan vi nådde Badhusparken. En mysig liten park med gammal inomhusdansbana och höga tallar – samt vacker utsikt över vattnet.

- Ålands VW-klubb firar 20 år, men Bug Nic är ett år yngre. Nästa år blir det därför lite extra pompa och ståt, berättar klubbens informatör Jonny Mattsson.

Det blev några härliga och väldigt avslappnade timmar i gott sällskap. Den svenska uppslutningen var god och bilutbudet väldigt blandat. Som Passat-ägare gladdes jag åt att ordförande Daniel Andersson körde en Passat L av samma årsmodell som min – och med samma färg! Övrigt i Passat-hörnet tillhörde bröderna Mäkelä från Borås.


Efter prisutdelningar, några vinnare presenteras i bildspelet, var det dags för stor kortege. Mariehamn firade 150 år samma dag så det var rena karnevalsstämningen när sällskapet fick specialtillstånd att åka längs promenadgatan.

För flera av deltagarna fortsatte eftermiddagen och kvällen på Björklidens camping där den lika årliga grillfesten anordnades. Vi hade dock en båt att passa men kände omedelbart att det finns många anledningar att komma tillbaka till Åland. Gärna några gånger innan Bug Nic 2012 också.

På grund av tekniska problem visas inga bildtexter. Vi jobbar på detta. Men missa inte bildspelet ovan med 71 härliga bilder.

FOTO: Marcus Uggeldahl

Taggar: Träffreportage, Hem

Kommentarer

#1
Jan Mäkelä
2011-08-16 22:00

Tack för inbjudan och tipset om denna trevliga träff på mysiga Åland...om allt stämmer så återkommer jag nästa år för en hel vecka..=)

#2
Tanja Dyredand
2011-08-17 09:55

Wow för alla fina bilar!

#3
Johan Eklund
2011-08-17 10:10

Bild 26, den blå bubblan med Porsche-vingen är kärlek verkligen =)

#4
Stefan Frick
2011-08-17 17:08

Liiiite väl många Passat-bilder, eller? ;-)

#5
Thord Todi Sjöblom
2011-08-17 21:20

Säg till före hur det blir Jan så kan vi åka ut o fiska lite också under tiden du är på Åland.

#6
filip wennergren
2011-08-17 23:20

inte helt journalistiskt att fota sin egen bil så många ggr?! även om jag också gjort detsamma :-) den blåa passaten (achilles blå?) har jag sett på bug run. sicken pärla! så ball (och ovanlig). kul träff iaf! bug run har tyvärr urartat till en fyllefest för gatebil och liknande, tycker jag iaf.
mvh filip

#7
Johan Gröndahl
2011-08-22 18:13

Självklart är vi tillbaka i nästa år!!!
H:Judson bubblan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.