Nästa artikel
Capital Minis träffas i city
Miniträff vid Nationalmuseum

Capital Minis träffas i city

Publicerad 25 maj 2007 (uppdaterad 16 december 2010)
En träff kan vara så mycket. Årslånga förberedelser och tusentals bilar. Eller något mycket enklare. I fyra år har medlemmar i Mini Seven Club i Stockholm träffats varannan torsdag  för att åka en liten tur och ta en kopp kaffe.

Den 24 maj var det dags för årets första träff för Capital Minis vid Nationalmuseum i Stockholm. Henryk Tureniecs Moke och Panagiotis Vasilious Traveller stack ut i samlingen inte bara för att de är mer udda Mini-modeller utan också för att de är så fantastiskt renoverade.
Henryk Tureniec berättade att man ifjol var alltifrån två till tolv Kojor på träffarna. Vid årets första träff kom sju Hundkojor. Efter samlingen framför Nationalmuseum bar det iväg i "Italian Job"-inspirerad körstil upp till Fjällgatan på Södermalm där glass med skojiga smaker som Chokladboll och Polkagris åts med gott samvete. För tillsammans med bilens vikt så är ändå alla Hundkojeförare lågviktare i dagens trafik.
Nu fortsätter träffarna vid Nationalmuseum varannan torsdag fram till slutet av september. Vart man åker nästa gång vet bara initiativtagaren Henryk Tureniec.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.