Bild
Nästa artikel

Saabar på malmen

Träffreportage

Malmen är klassisk mark för svensk flyghistoria, och Saab

När vi hade vårt årsmöte i Mars så kläcktes iden att Östgöta Saabklubb skulle vara med på att deltaga på Flygdagarna på Malmen första helgen i Juni.

Vi har tur som har Torbjörn Nibelius i vår klubb och att han jobbar på Saab. Utan honom hade detta inte gått att genomföra.

Ett 20-tal Saabentusiaster träffades utanför flygvapenmuseet på lördagsmorgonen kl. 07.30...GÄSP! och åkte i gemensam kolonn in på området. Vi fick ställa upp våra bilar på en grön oas mellan flygvapenmuseet och själva flygområdet. En perfekt plats för många passerade förbi.

På lördagen var det speciellt inbjudna gäster, Saab, Linköpings kommun och Försvaret. Enligt uppgift så var det 20000 besökare. På söndagen räknade man med att det skulle komma 75000 besökare, men det dåliga vädret gjorde att det inte kom så många. Det var ungefär lika många som på lördagen.

Det var många som tittade förbi oss och det som drog mest var nog min Saabo. De som tyckte det var roligast var nog alla barn. De var inne och kröp omkring och öppnade alla lådor.

Vi hade ett bra spektra av bilar från en Saab 92, som precis kommit tillbaka från Polen efter renovering till en Saab 900 CD på lördagen och en Saab 99-turbo på söndagen.


 

Trots vädret så var det en mycket trevlig helg och vi hoppas på att få komma tillbaka nästa gång det blir flygdagar.

 

Mera information om Östgöta Saabklubb:

www.ostgotasaabklubb.com

 

 

Text och bild

Roger Forssén

Kommentarer

#1
Hans G
2012-06-22 07:18

Ovanligt med blåmetallic 99 turbo sedan. Ser ut att vara 80 års modell. Jag har bara sett akaciagrön och vit. Har förresten sett bild på en svart men den var såld i Storbrittannien. Någon som vet hur många blåmetallic som tillverkades av denna ovanliga modell?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.