Nästa artikel
Stort och smått i Malung
Västerdalsträffen

Stort och smått i Malung

Publicerad 31 juli 2009 (uppdaterad 17 juni 2010)
För åttonde gången arrangerade Malungsklubben Big Wheels Västerdalsträffen den 14 juli. Bilar, motorcyklar, livemusik, kolbullar och swapmeet ingick i planeringen, ständiga regnskurar gjorde det förmodligen inte.
Fullsizejänkare från 1950- och tidigt 1960-tal dominerade på det natursköna PD-området invid Västerdalsträffen. Men som kontrast fanns också många mycket små europeiska bilar. Det som riktigt stack ut var den stora mängden Fiat som fanns på träffen.

Den som tittade noggrant på de utställda italienska bilarna såg att efternamnet på ägaren i de flesta fall var Andersson. Fiattokiga familjen Andersson hade visserligen bara 300 meter till träffen, men hade ändå släpat ut en riktigt fin samling.

Vad sägs om Fiat 131 rallyreplik, Fiat 128 kupé och Fiat 124 Abarth Spider för att nämna några.

Förutom färgglada italienare så fanns också en betydligt gråare del av utställningen: Grållesektionen i Dalarna visade upp Grållar i allt från perfekt renoverat skick till härligt patinerade exemplar.

Korv och hamburgare hör till standardutbudet på träffar, men eftersom vi nu var i Malung så serverades också "nationalrätten" kolbulle med fläsk vilket var populärt.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.