Bild
Nästa artikel

Tom Tjaarda talade i Lahtis

EVENEMANG

På Classic Motorshow i Lahtis, som 2011 arrangerades för fjärde gången, handlade det mycket om design.

Det var fjärde året i rad som Classic Motorshow 2011 i Lahtis arrangerades. Den blev åter en fullträff – publiken svek inte trots att evenemangets andra dag sammanföll med morsdagen i den finska almanackan.

12 600 besökare hittade till mässcentret i Lahtis. Ett lyckat huvudnummer var bildesignerlegenden ”Tom Tjaarda” som fanns på plats för att berätta om bilformgivning.

Enligt traditionen fanns ett antal tävlingsbilar från Formula Ve till nostalgiska standardbilar från 60-talet som uppvisningskördes i en backe intill mässcentret. Bl.a. en Triumph Spitfire med klasseger från Le Mans som rattades av den f.d. rallystjärnan Simo Lampinen.

Årets tema var amerikanska bilar i Finland. De dominerade ju helt och hållet landets bilpark före andra världskriget och ännu en tid därefter.

Till jubilarerna hörde Porsche som firade sina 60 år på marknaden i Finland och Lada som har 40 år på nacken. Jaguar E-Type som lanserades för 50 år sen hade en ståtlig monter och hörde givetvis till dragplåstren på utställningen. Lika gamla Renault 4 firade man också med pompa och ståt genom att ställa ut olika modellvarianter av den minimalistiske veteranen.

Priset på 2 000 euro för den bästa montern gick till ”FLA Corse Club Finland” som med sina sportinspirerade italienska bilar på ett konkret sätt demonstreade sin klubbverksamhet. 

 

Text & foto Sture Engström

Taggar: Träffreportage, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.