Bild
Nästa artikel
Haverikommissionens svarta korg

Haverikommissionens svarta korg

våra klassiker

Fredrik Nyblad tar en titt i bagageutrymmet på sin Austin Cooper. Inte kul.

En del saker är bra att ha i sin bil, som fälgkors, bogserlina och startkablar. Det har jag i min Austin Cooper, men jag har också så mycket mer. I en svart plastkorg som tar upp en ansenlig del av bagageutrymmet finns en mängd verktyg och reservdelar.

Men det är inte ”bra att ha”-saker, det är ”på förekommen anledning”-saker.

Här finns bromsvätska från den där sommaren då jag hade problem med kopplingen och behövde fylla på vätska hela tiden. Lite längre ner ligger åtta tändstift från samma period då jag också hade problem med tänddelarna och vis av att ett tändstift satte igen en gång så la jag alla begagnade tändstift jag hade i korgen.

Ännu längre ner hittar jag en liter motorolja, alltid bra att ha, men särskilt bra att ha var burken den där sommaren då jag hade problem med en läckande oljefilterhållare.

Längst ner hittar jag en motorvärmarsladd, vad gör en sån i en sommarbil? Jo, för tio år sedan var min Hundkoja svårstartad om jag inte lät motorvärmaren vara på en stund, problemet försvann när jag bytte till ett nytt batteri.

Fälgkorset däremot, det har hittills inte kommit till användning.

Austin Cooper 1967

Ägare: Fredrik Nyblad, reporter


Tänka utanför boxen: Skulle jag kanske ha en brittisk flagg på taket?
Innanför boxen: Ny kylare och nya skivor fram har hittat på plats.
Bortplockat ur boxen: Inget, borde kanske rensa lite i den där korgen.

Haverikommissionens svarta korg
Haverikommissionens svarta korg

Kommentarer

#1
Martin S
2011-03-14 22:44

I min Bmw 635 åker jag runt med en blå mjölkback innehållande bl.a: En komplett fönsterhissmekanism, ett gammalt fjäderbenslager, Sju (!) begagnade tändstift, ca 4 hekto blandade originalskruvar, ett ibrottsskadat bakluckelås, nya justerskruvar i plast till strålkastarinställningen och juvelen i samlingen: 6 st nya ventilskafttätningar i originalpåse. Perfekt att ha med på färden för ett snabbt byte vid vägkanten. Eller så är jag bara dålig på att städa ;)

#2
Erlend Dammen
2011-03-14 23:29

Jag har ventilskafttätningar, en skena til fönsterhissen, och ett sportigt tillbehörsratt med en farlig spricka. Hadde även reservhjul med punka, men sen förra året finns det luft där också, tack vara ny slang.

#3
Biltrafik
2011-03-15 09:20

Eftersom jag kör luftkylt så finns det två saker som jag inte lämnar garaget utan; tre fläktremmar och en liter motorolja.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.