Bild
Nästa artikel
Kul tråkinköp

Kul tråkinköp

våra klassiker

Smala franska däck gäller när Carl förnyar sin Citroën. Och den som tittar noga ser att det glänser om avgasrörets slutstycke.

Det finns vissa typer av delar som är roligare att köpa än andra. Sånt som syns direkt och är enkelt att montera är i min värld att föredra framför dolda saker som är krångliga att få på plats. Det absolut tråkigaste måste vara kamremmar men däck och avgassystem kommer inte långt efter.

Ändå är det med stor tillfredställelse jag ställer in fyra nya däck och en bakre ljuddämpare i garaget bredvid min Citroën GS Pallas.

Ljuddämparen med kromat ändrör – som det ska vara på en Pallas – flöt in hos GKG Reservdelar nyligen och av någon anledning tänkte de på mig. Och det passade bra eftersom den som sitter på bilen inte har rostat sönder utan spruckit!

Däcken bereder mig ännu större glädje där de står lutade mot väggen i garaget doftande av busfärskt gummi. Rätt märke, rätt mönster, rätt dimension: Michelin XZX 145 R 15. Tillverkade i Frankrike, dessutom.

Att Michelin fortfarande kan tillhandahålla alla däckmodeller i alla dimensioner som man någonsin tillverkat sedan slutet av 1800-talet är inget mindre än fantastiskt. I Sverige säljs de klassiska däcken genom Bribos i Eskilstuna och det vara bara att lyfta luren så hade jag fyra XZX i originaldimensionen hos mig inom ett par dagar.

Nu ska de monteras på de fyra fabriksnya plåtfälgar som följde med bilen. Ingen kommer att se någon skillnad men det struntar jag i.

Citroën GS Pallas -75

Ägare: Carl Legelius, chefredaktör
På ytan: Ingen skillnad.
På djupet: Nya däck och ljuddämpare.
I luften: Ett litet rökmoln varje gång jag startar.

Taggar: Våra klassiker, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.