Bild
Nästa artikel

Golvet lagat!

Alfa Romeo 1750 Berlina 1970

Det "lillfingerstora" rosthål i golvet som konstaterades vid köpet av den senaste Alfan var lite större än beräknat. Eller ja, mycket större.

Plåtkonstnären Bengt Blad med firma Plåtteknik i Läby utanför Uppsala har lagat många Alfor genom åren. Han körde själv under flera år en Alfa Romeo Giulia Super som han totalrenoverat.

Så det är klart att jag gärna ville att han skulle göra jobbet med Alfans golv.

Att det i Bengts lilla trivsamma verkstad redan stod en Ferrari Daytona under arbete var inget hinder.

- Den rullar vi ut och tar in Berlinan istället, sade Bengt.

Efter en trevlig pratstund om Bristol och mycket annat lämnade vi Berlinan i Bengts händer.

Sedan följde spridda rapporter via telefon som alla gick ut på samma sak: Bengt hade hittat mer rost.

Det var inte bara golvets framkant som behövde lagas, även innertröskeln på vänster sida och inne i hjulhuset fick Bengt arbeta med svetsen.

Efter några veckor var allt färdigt, och resultatet är fantastiskt. Nu ska jag bara köpa lite färg i rätt Cava Beige-kulör så kommer ingreppet inte att synas alls.

Hemresan från Bengt blev ett äventyr i sig, läs om det i Klassiker 3-09!

Kommentarer

#1
S.Martin
2009-03-25 18:45

Den där Alfan är riktigt fin ändå :) Igår satt jag och läste om denna i klassiker och när jag tittade på bilden av bilens inre, så började jag fundera då jag inte såg något instrumentljus, Hade du stängt av det eller skymdes det av något?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.