Bild
Nästa artikel

Smygpremiär i helgen!

Saab 95 Husbil 1965

Originalröd och med ny motor - Klassikers Saab 95 Husbil är redo att ta sig an sommaren. I helgen är det smygpremiär på två olika evenemang i södra Sverige. Var redo att baxna! Hela historien presenteras i Klassiker 5/09 - ute i butik den 26 maj!

Klassikers otroliga Saab 95 Husbil är klar efter ett gediget renoveringsarbete hos Anders Johannesson i Lennheden.

Stommen i trä är delvis ersatt med färskt virke, det har gått åt massor av ny plywood och merparten av aluminiumklädseln är utbytt mot ny och slät.

Och någonstans där inne mullrar en Saab V4 rallymotor på hela 1700 kubik!

Färgsättningen är numera den samma som när bilen var nybyggd, och det är Saabfärger för hela slanten. Toreadorröd och pärlgrå, direkt ur 1960-talssortimentet. Sååå snyggt!

Se vår nyrenoverade husbil på Saabmarknaden i Saxtorp på lördag 16 maj och på Träffpunkt 70 i Borås på söndag 17 maj.

Hela historien om renoveringen presenteras i
Klassiker 5/09 - ute i butik den 26 maj!

Smygpremiär i helgen!
Smygpremiär i helgen!

Kommentarer

#1
Denniz
2009-05-16 23:25

Vad kul att ni har fått husbilen i skick! Skulle nog vara roligt att se den i verkligheten. Lycka till på utflykterna i sommar!

#1
Kalle Ruthér
2009-06-09 21:39

Jag mötte dig på E4:an i Norrköping. Jag i stor lastbil med släp. Kunde inte låta bli att blinka med lyset och vinka. Kanon att få se Er i verklighetn även om bara för ett kort ögonblick.

#1
Lars Johansson
2010-01-01 19:42

Tjena vill bara berätta en historia om denna fräna husbil. Jag tror det var sommaren 2006 vi hade varit på marknad i Åsele .På vägen hem stannade vi till på en loppmarknad på väg mot Junsele.När vi tittat klart och skall sätta oss i bilen får jag syn på något konstigt vid huset. Det första jag känner igen är Amazon grillen men va fan är resten för något. Tar några bilder när vi far. På vägen hem stannar vi till hos mina föräldrar i Ramsele. Jag berättar då för min far som är lika biltokig som mig vad jag sett. Han säger helt kort efter min beskrivning. Det är en husbil som byggdes av Torsten johannesson när jag jobbade där i början av sextiotalet. Ja säkert tänker jag det var väl förmodligen en husvagn han byggde eller något annat. När jag kommer hem till Härnösand så berättar jag för mina likasinnade vad jag sett. Men det är väldigt svårt att beskriva detta fordon för någon som aldrig sett den. En antal veckor senare dyker detta fordon upp i tidningen KLASSIKER och allt som far sagt visar sig vara sant.Ibland är sverige inte så långt. Tackar för en mycket bra tidning. Hälsn Lars

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.