Bild
Nästa artikel

Citroën GS från början till slut

Video

I ett brittiskt reportage får vi följa tillblivelsen av Citroën GS, från stålrullar i ena änden av fabriken till färdiga GS-bilar i andra.

Klassikers bästa om Citroën – beställ den nu!

Den elfte delen i Klassikers samlarserie handlar bara om Citroën! Här har vi samlat våra bästa artiklar om Traction Avant, 2CV, DS, SM, GS, CX och de andra. Resor, köptips, tidstypiska annonser, spännande ­dueller och mycket annat från Klassikers digra produktion – totalt 100 sidor om ett av bilvärldens mest exotiska märken!­

Denna utgåva finns inte i vanliga tidningsbutiker men köps enkelt i vår webbshop.

Frakt ingår i priset!
Taggar: Video, Citroën GS

Kommentarer

#1
Per Berner
2019-11-18 12:53

Inte mycket brittiskt i den helfranska filmen, förutom speakerrösten... Men ändå trevligt om en trevlig modell!

#2
Michael D G
2019-11-19 19:00

Kul film om tillblivelsen av en av mina favoritbilar från sjuttiotalet. Vad som slår en är hur mycket av tillverkningen som gjordes för hand på den tiden, vilket förstås inte medförde så hög kvalitet. Citroën GS, formfulländad och prydlig i varje detalj. Och dessutom med avancerad teknik. Blev, som ofta, förfulad med tiden. I Sverige byggdes då fortfarande Saab 96 och Volvo presenterade adoptivbarnet 343. Vilka missfoster! Man får vara glad att åtminstone ett av de bilmärkena överlevde.

#3
Världens vackraste man
2019-11-20 22:08

Från början till slut... Det var ju ingen längre period. Jag hade ett par såna här bilar. Maken till bil med kort halveringstid har sällan skådats. Behaglig, trevlig och genuint usel.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.