Nästa artikel
Ferrari Modulo – den rör på sig!
Reportage

Ferrari Modulo – den rör på sig!

Publicerad 5 februari 2019 (uppdaterad 27 januari 2023)
En konceptbil tar sig efter bara 48 år ut på vägarna. Äntligen har du chansen att möta en Ferrari Modulo i rörelse. En mycket liten chans - men ändå!

Det är ett bistert öde att födas som konceptbil. När Pininfarina 1970 visade Ferrari Modulo på Genèvesalongen var den en välriktad projektil rakt in i framtiden, chockerande och utmanande.

Utmejslad kilform var det som skulle definiera sportbilarna i de kommande decennierna. Designern Paolo Martin kom att rita Peugeot 104 och Fiat 130 Coupé var alldeles ny.

Men det hjälpte inte att det innanför pressvecken lurade ett raceklart chassi och en 550-hästars V12 från en 512S. Modulo var aldrig tänkt för något annat än hypersömn. De suggestiva promotionfilmerna från lanseringen där den bevisligen rör på sig genom dimbankarna filmades väldigt mycket i nedförsbackar.

Efter att ha puttats in och ut ur strålkastarljuset hamnade den i än mer stillhet i Pininfarinas museisamling.

Koman varade till i somras då bilens nye ägare sedan 2014, James Glickenhaus, slirade sig in på kopplingen på Pebble Beach, detta efter en fyra år lång och komplicerad renovering/nybyggnation.

Glickenhaus är filmproducent och ägare av ett racingstall vars bilar finns att köpa i gatlegala versioner. Nu är även hans Ferrari Modulo gatlegal. Väl spenderade miljoner säger vi.

www.paolomartindesigner.com och www.glickenhausracing.com

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.