Bild
Nästa artikel

Ferrari Modulo – den rör på sig!

Video

En konceptbil tar sig efter bara 48 år ut på vägarna. Äntligen har du chansen att möta en Ferrari Modulo i rörelse. En mycket liten chans - men ändå!

Det är ett bistert öde att födas som konceptbil. När Pininfarina 1970 visade Ferrari Modulo på Genèvesalongen var den en välriktad projektil rakt in i framtiden, chockerande och utmanande.

Utmejslad kilform var det som skulle definiera sportbilarna i de kommande decennierna. Designern Paolo Martin kom att rita Peugeot 104 och Fiat 130 Coupé var alldeles ny.

Men det hjälpte inte att det innanför pressvecken lurade ett raceklart chassi och en 550-hästars V12 från en 512S. Modulo var aldrig tänkt för något annat än hypersömn. De suggestiva promotionfilmerna från lanseringen där den bevisligen rör på sig genom dimbankarna filmades väldigt mycket i nedförsbackar.

Efter att ha puttats in och ut ur strålkastarljuset hamnade den i än mer stillhet i Pininfarinas museisamling.

Koman varade till i somras då bilens nye ägare sedan 2014, James Glickenhaus, slirade sig in på kopplingen på Pebble Beach, detta efter en fyra år lång och komplicerad renovering/nybyggnation.

Glickenhaus är filmproducent och ägare av ett racingstall vars bilar finns att köpa i gatlegala versioner. Nu är även hans Ferrari Modulo gatlegal. Väl spenderade miljoner säger vi.

www.paolomartindesigner.com och www.glickenhausracing.com
Taggar: Video, Reportage, Ferrari
Ferrari Modulo – den rör på sig!

Kommentarer

#1
Andreas Uddling
2019-02-05 17:19

Häftigt på sitt sätt, men så ful att man får ont i ögonen...

#2
Arvid
2019-02-07 20:59

Superläcker! (bara lite tätt mellan ögonen kanske) Men nu lever vi ju i framtiden, varför ser inte bara inte alla bilar, utan ingen bil alls, ut så här?

#3
Leif Hurtig
2019-02-18 16:22

Vill minnas att jag såg Ferrari Modulo på bilmuseet Autotron i Holland sommaren 1972? Då fanns en hel del intressanta konceptbilar att se, förutom alla mässingbilar med Spyker i spetsen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.