Nästa artikel
Film: Amazonfynd i Östergötland
Video

Film: Amazonfynd i Östergötland

Publicerad 31 december 2020 (uppdaterad 31 december 2020)
I snart femtio år har de stått orörda i ladan, en Morris Minor, en Ford Prefect, en Fiat 1900A Granluce och en Volvo Amazon -57 med chassinummer 504. Vi var med när de befriades och kom ut i dagsljuset igen.
De har stått här i decennium efter decennium, sida vid sida i tysthet. Emellanåt har någon gläntat på den breda ladugårdsdörren och släppt in lite dagsljus. Kanske för att hämta något eller bara för att kolla så att inget har hänt sedan sist. Det har det inte.

Trots att gården utanför Rimforsa i Östergötland ligger öde har bilarna skonats från ondska, de har fått stå orörda utan att någon norpat delar eller vandaliserat. Om man inte ska räkna generationer av ladugårdssvalor som gjort sitt bästa för att täcka karosserna med sin avföring.


Idag ska allt förändras, dödläget ska brytas och bilarna ska få komma ut i en helt annan tid än den som rådde när de ställdes in. Oscar Gyllhamn på Classic Car Garage i Eskilstuna har köpt alla fyra bilarna ”på rot”. Utanför ladan står nu två biltransportbilar och en bärgare med släp. Fem ivriga män utrustade med kompressor, släggor, vajrar och taljor vill komma in och börja pumpa, fästa, säkra och dra ut.

Läs hela artikeln i Klassiker 7/2020!


Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.