Bild
Nästa artikel

Har ni jämfört med Fiat Juventus?

Video

Fiat i Sverige red på intresset för italiensk fotboll och kallade mellanklassaren 1300/1500 för Juventus. Här är en svensk reklamfilm för en doldis från Fiat.

Kommentarer

#1
Tommy
2015-06-21 21:37

Jaa, efter att ha växt upp i farsans Fiatar, å hjälpt till med vattenhink å trasa vid den obligatoriska årliga semester-rostlagningen, och dessutom ha ägt några 13 och 1500, är det inte utan att man drar lite på smilbanden när man hör skrytet om Fiats rostskydd.... Men annars är det klart roliga och underskattade bilar.
1500 Familiare-ägare

#2
Mark
2015-06-25 10:49

Den första bil jag nånsin lyckats starta på egen hand var en vit till synes övergiven Fiat 1500 Familiare vid ett ödehus ungefär där Ektorp Centrum ligger idag utanför Stockholm. Nycklarna satt i... Jag och kompisen Tobbe hade cyklat dit och lekte bland all bråte och började torrköra i framsätet och drömma oss bort. Vi var helt övertygade om att den inte fungerade, men när vi vred om nyckeln så startade den. Vi vred av och sprang/cyklade för livet alldeles vettskrämda. Vi var väl 7-8 år då.

Kul reklamfilm...när man ser gatuskylten och villorna så får man ett sug att ta reda på var det är inspelat.

Nån som känner igen sig?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.