Bild
Nästa artikel

Jaguar XJ-S – rätt bil i fel tid?

Video

Komfort, kraft och fantastiska linjer – Jaguar XJ-S hade mycket som talade för sig när den lanserades i september 1975. Ändå tog det många år innan den kunde betraktas som "färdigutvecklad". Här recenserar brittiska Thames TV ett av de första exemplaren och utnämner den till en framtida klassiker. Men att den skulle överleva ända till 1996 kunde nog ingen gissa.

Klassiker 9/2020 – beställ den direkt hem!

Klassiker 9/2020 bjuder på allt från en 25-hästars DKW-buss till en V12-bestyckad Jaguar XJ-S. Dessutom Alfa Romeo Bertone-coupén, Volvo 265, Renault R10 och en stor samling som ska gå på auktion. Missa inte heller Klassikerkampen – tre redaktörer får 20 000 kronor var att köpa en klassiker för!

Priset inkluderar frakt inom Sverige.
I Klassiker 9/2020 kör vi Anders Perssons fantastiska XJ-S där han – med vissa egna inslag – kombinerat de första årens utseende och den senaste versionens V12-motor på sex liter, kopplad till en femväxlad manuell Getrag-låda. Resultatet är en fantastisk körupplevelse och ett yttre som det inte går att slita ögonen ifrån!

Taggar: Video, Jaguar XJ-S

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.