Bild
Nästa artikel

Vad hände med PV:n i NileCity?

Video

Han är inte där för att handla – han är bara ute med och sladdar med PV:n och lyssnar på Sator. Det är många som minns Robert Gustafssons figur i NileCity 105,6. Men vad hände med PV:n?

Klassikers bästa om Volvo PV & Duett!

Nu har vi samlat de bästa Klassiker­artiklarna om Volvo PV och Duett. Häng med hela vägen från PV444-premiären 1944 till nedläggningen av slitvargen P210 först 25 år senare. Resor, renoveringar, modellguider, historiska dokument och mycket annat!

Du beställer ditt exemplar enkelt i vår webbshop – frakten är inkluderad i priset!
Programmet NileCity 105,6 var en humorserie som sändes i SVT 1995. Det gjordes bara sex avsnitt men en hel generation citerar fortfarande flitigt repliker ur serien.

En av de mer minnesvärda karaktärerna var Helge som var ute på B&W:s parkering i Arninge och sladdade med PV:n och lyssnade på Sator.

Det handlar mer specifikt om pärlvit en PV 544 C Special 1961. Bilen finns fortfarande kvar i registret men är avställd sedan 2008. Vi får tag i nuvarande ägaren som köpte den 2007 och hann köra lite med den innan den ställdes av.

Ägaren kände redan då till dess proviniens – att det var Sator-PV:n.

En renovering är påbörjad men bilen är rejält upprostad så det kommer att ta tid.

Slutligen kan vi meddela att namnet HELGE i grillen inte är kvar.
Taggar: Video, Volvo PV544

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.