Bild
Nästa artikel

Vi rör inte en fena i Mercedes W140

Video

Du behöver inte stänga dörren ordentligt, det sköter vakuumservot, du behöver inte vidröra innerbackspegeln för att justera den, lite för ljust? Vi drar för gardinerna – med en elmotor så klart. Se vilka sköna komfortdetaljer Mercedes S-klass av generationen W140 bjuder på i den här filmen.

Läs mer om Mercedes S-klass W140 i Klassiker nr 6/2012 – ute i butik den 26/6!     Fredrik Nyblad
Taggar: Video, Hem

Kommentarer

#1
J
2012-06-25 14:57

Vidrigt ful bil, ("Deutsche Bundes Tank") och två dörrars coupén var om möjligt ännu värre.

MEN storslagen åkkomfort och d:o prestanda plus att nästa generation av Mercedes S-Klasse blev betydligt snyggare.

#2
Oscar G
2012-06-25 15:48

Hur mycket finesser och komfortdetaljer de än har, ger Mercedes S-klasse ändå bara känslan av grosshandlarbil. Alltid tungt, alltid pompöst, alltid vulgärt på grund av denna eviga strävan att det ska SE dyrt ut - men aldrig med egentlig stil och klass.
Sorry, Mercedes...

#3
Morgan Eklöf
2012-06-25 20:12

Jag vet att man inte får tycka om den - men nog tusan skulle man må riktigt fint i en W140, oavsett om man sitter i fram- eller baksätet. Att man sedan får magsura snörpblickar från omgivningen, tja, det kostar ju ingenting extra.

#4
blörk
2012-06-25 22:28

Skulle lätt kunna tänka mig en sån här bil.

#5
Gäst
2012-06-26 17:17

Det kan nog vara jobbigare att sträcka ut armen länge för att hålla in knappen att bara snabbt smälla upp bordsskivan eller att dra för de där gardinerna för hand.

Nej, jag gillar inte heller pompösiteten som finns hos många Mercedes-modeller. Inte heller den sura uppsynen hos många nyare Audi-modeller. BMW faller mig nog mest i smaken av de tre "skryt-tyskarna".

#6
J
2012-06-26 20:27

I Bryssel där jag bor kallas Mercedes S-klasse för ”ambassad-ambulans”.
Stan är ju full av ambassader vars ambassadörer byts ut med jämna mellanrum, och när de nya kommer vill de vanligen ha en ny (leasing-) bil
(Det s.k. ”egot” ni vet).

Följaktligen är den lokala andrahandsmarknaden för stora Mercedes S-klasse enorm, och ser man fästen för vimpelstänger på framskärmarna (ofta nog) vet man att kärran har rullat i diplomattjänst.

Men men, grosshandlarbil eller inte, man får fortfarande väldigt mycket bil för pengarna; speciellt om man kommer undan den första ”värdeminskningssmällen”.

Dessutom HAR S-klasse blivit slankare (snyggare) sedan ”lådan” W140; även Daimler-Benz tycks ha lyssnat på kritiken …

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.