Bild
Nästa artikel

Volvos viktigaste årsmodell!

Video

Till årsmodell 1981 fick Volvo 240 en stor facelift. Med den och den nya Turbomodellen tog försäljningen fart. Här är en reklamfilm för den riktiga storsäljaren 244 GL.

Samlarutgåva Volvo 240 – beställ den direkt hem till brevlådan!

Svensktoppen! 240-serien gick rakt in på en förstaplats i den svenska försäljnings­statistiken. Även utomlands sålde 240 bra och blev för många definitionen av Volvo. Nu har vi samlat Klassikers bästa artiklar om Sveriges mest tillverkade bilmodell en elegant specialutgåva på 100 sidor!
Med årsmodell 1981 fick Volvos 200-serie nya strålkastare, grill, stötfångare och instrumentpanel. Intrycket av modellen ändrades radikalt, inte minst av de mer nätta stötfångarna. Med hjälp av den här faceliften tog försäljningen av 240 fart under den första halvan av 1980-talet. Den nya Turbo-modellen hjälpte till att bygga en ny image, men den riktiga storsäljaren var GL med den nya B23 A-motorn. 
Taggar: Video, Volvo 240

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.