Bild
Nästa artikel

Välkommen till Skokloster i höst!

stora höstträffen

Klassikers stora höstträff flyttar till Skoklosters Slott – och kompletteras med Motorhistoriska Marknaden i MHS regi! Här finns enorma möjligheter till en ännu bättre och roligare träff – dessutom kan Skokloster ses som den svenska motorhistoriens vagga!

20181607093031.png?itok=GuoVYqoZ

Välkommen till
Klassiker på Skokloster
– en fullträff för hela familjen!

Förra året kom över 1100 klassiska bilar – i år flyttar Klassikers stora höstträff från Wenngarn till Skoklosters Slott för att kunna ta emot ännu fler! Dessutom kompletteras träffen med Motorhistoriska Marknaden arrangerad av MHS med 100-150 säljare.

Skokloster är en plats som redan har en lång historia som mötesplats för motorintresserade. Här fanns till 2007 Rutger von Essens motorsamling att beskåda. Grundad 1963 var den en av Sveriges absolut första och för många entusiaster är Skokloster synonymt inte med det fantastiska slottet byggt under svensk högbarock – utan med motorer.

Vad: Superträff för alla 1900-talets klassiker – bilar, mc, moppar ... Årets specialtema är 1950-tal!

Var: Skoklosters Slott som ligger ca sex mil från Stockholm, fem mil från Uppsala, fyra mil från Enköping och knappt tre mil från Sigtuna. Hitta hit

När: Söndagen den 16 september klockan 10-15.

Inträde: 150 kronor per fordon. 100 kronor om du visar upp senaste numret av Klassiker (8/2018) eller köper biljett i förväg i vår webbshop. Kontant betalning eller Swish!

                 20180407143705.png?itok=wudc2JGe

Vad händer?
Programmet är under ständig uppdatering och vår ambition är att göra en minst lika händelsefylld träff som tidigare år. Detta är klart så här långt:

– Concourse de Charme – vi utser träffens charmigaste och roligaste 1950-talsekipage! Klä dig i stil med bilen, MC:n eller moppen och ställ upp i tävlingen! Anmäl dig här!
– Automobiliamarknad med bordsplats under tälttak, arrangerad av Mats Älfvåg. För bokning av plats mejla Mats
– Motorhistoriska Marknaden 2018. Kom med egen bil, släp, bord etc och sälj reservdelar och annat hobbyrelaterat. Boka plats via MHS www.mhs.se  För säljare öppnar insläppet kl 07.00 den 16 september.
– Vintagemarknad och 50-tals modeshow – dels så som modet såg ut i Sverige, dels hur det såg ut i USA. Arrangeras av Fröken Pralin & Good Old Vintage Se info här!
– Provkör en klassiker hos Motorhistoriska Riksförbundet  MHRF kommer att ställa upp en rad klassiska bilar som du får prova att köra eller åka med i.
– Se av ett av Europas främsta barockslott från insidan – Skoklosters slott har öppet kl 11-16 med fri entré.
– Besök av Mulle Meck-författaren George Johansson
– Temaparkeringar för 50-talsbilar
– Fordonspresentationer på rull – speaker är Peter Sundfeldt
– Se Verktygsbodens roadshow
– Och så förstås – träffa Klassiker och se våra projekt!

Välkommen Motorhistoriska Marknaden!
Klassikern Motorhistoriska Marknaden som arrangerats av Motorhistoriska Sällskapet i över 50 år återuppstår i ny form på Skokloster den 16 september. Räkna med hundratals marknadssäljare med massor av spännande prylar. Vill du boka säljplats? Kontakta MHS! www.mhs.se

Kommersiella utställare och klubbar som är intresserade av plats på träffen kan mejla här

Boende och mat: Här finns 75 hotellrum och proffsigt restaurangkök. Boka hos Skokloster Hotell & Restuarang www.skokloster.se

Frågor om träffen? Mejla här red@klassiker.nu så ska vi försöka svara!

               20180407143811.png?itok=nEQS_Rjy

 

Kommentarer

#1
Lars Linder
2018-05-08 09:24

Detta skall jag helt klart ner på, fastän man åker -90tals riskokare

#2
Bo Kylerud
2018-06-08 20:47

Klubbar betalar 1000 kr. De bilar som ska visas vid klubbtältet, ska de dessutom betala av giften?

#3
Erik Sanke
2018-06-30 19:58

Skokloster ligger ju en bit upp, här i Östergötland inträffar hösten vanligtvis under slutet av september, tack och lov!
Men varför inte åka dit ändå? Dock med "fulbilen" ty finbilen är fortfarande under renovering.

#4
Hans Nordstrom
2018-08-14 13:46

Har det uppstått något problem med Automobilia marknaden på Skokloster nu i höst?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.