Bild
Nästa artikel

Välkommen till Klassiker på Wenngarn!

Fullträff för alla 1900-talsklassiker

Förra året kom över 1 200 fordon och nu fortsätter vi utveckla Klassikers stora höstträff. Genom ett unikt samarbete med Wenngarns Slott i Sigtuna norr om Stockholm kan vi erbjuda en motorträff i vackra omgivningar för hela familjen. Wenngarn öppnar sin slottspark för klassiska bilar, mc och moppar från hela 1900-talet och reserverar slottsterrassen för årets specialtema – 1970-talarna!

I år är det sjuttiotalet som står i fokus på Klassikers stora höstträff. Vi klämmer in så många sjuttiotalsbilar vi kan på terrassen nedanför Wenngarns slott. Kom gärna i 1970-talsoutfit – för de extra stilsäkra ordnar vi en Concours de Charme med 1970-talstema! Fina priser utlovas!

Men tro inte att klassiker från andra årtionden är bortglömda – träffen välkomnar alla entusiastfordon från hela 1900-talet! Vi kommer att sortera upp er efter decennium och arrangera temaparkeringar över hela Wenngarns vackra omgivningar.

Det kommer att hända massor på Wenngarn denna dag – se till att du inte missar något!

Kör en klassiker! MHRF erbjuder i en unik satsning besökarna att själva köra en klassisk bil! I deras monter kommer allt från en T Ford från 1920-talet till en MGB GT från 1970-talet att stå till besökarnas förfogande, redo för en runda! Enda motprestationen är att du skänker en slant till Världens Barn! Det kommer även att gå bra att åka med på en sväng om man inte vill köra själv!

I slottsparken ordnar vi en marknad för automobilia såsom roliga tillbehör, modellbilar, litteratur, affischer och mycket annat kul – väderskyddat under tälttak. Platser finns att hyra genom Mats Älfvåg – se nedan.

Du följer väl Plan 53 – Julle och Kåres kamp mot klockan och rosten? De har gett sig fanken på att göra en Chevrolet -53 som stått sedan 1979 tillräckligt klar för att köra till träffen! De 71 dagar de har på sig tar slut den 17 september. Kommer de att kunna köra sin Cheva hela vägen från Jämtland till Wenngarn?

Ett speciellt salutorg för klassiska fordon ordnar vi även i år. Att ställa ut kostar inget extra och ger dig en unik publik.

För barnen kommer mycket roligt att finnas att göra! Författaren till Mulle Meck George Johansson, kommer på exklusivt besök, dessutom finns roliga tävlingar samt möjlighet att träffa och mata djuren på Wenngarn.

Samtidigt ordnas en vintagemarknad på Wenngarn av Fröken Pralin och Good Old Vintage. De har även lovat en modevisning med 70-talstema!

Verktygsboden kommer med sin stora utställning. Bland annat kommer de att försöka polera klart den Rover 3500 som setts bokstavligen halvfärdig på säsongens träffar runt om i landet. Verktygsboden kommer också att bidra med fina priser till våra tävlingar – vinstchans för alla besökare!

Magnus Sandlund Art ställer ut sina senaste alster av fantastiskt detaljerade modellbilar!

Vi laddar helt enkelt för en heldag på Wenngarn – välkomna!

Klassiker på Wenngarn 2017
Vad? Träff för alla klassiska bilar, mopeder och motorcyklar från 1900-talet.
När? Söndagen den 17 september kl 10-15.
Tema? Träffpunkt 70 – specialutställning för alla 1970-talare! Specialplats på terassen.
Andra årtionden då? Alla entusiastfordon från hela 1900-talet är välkomna och kommer att delas in efter decennium.

Automobiliamarknad? Årets kvalitetsmarknad för automobilia, litteratur, modellbilar och annat kul blir större – och under vädersäkert tälttak. Pris per säljplats är 500 kr och antalet platser är begränsat. Kontakta Mats Älfvåg för mer info och bokning. Tel 073-704 47 99

Snyggaste 70-talsekipage: Var med i vår concours-tävling med 70-talstema där både fordon och besättning bedöms – fina priser i potten! Föranmäl dig här senast 14/9!

Biltorg! Sälj din bil på Wenngarn! På en särskild plats ordnar vi ett klassikertorg – tills det är fullt. Ingen föranmälan, säg bara till vid insläppet!

Föranmälan? Nej, bara om du ska sälja på marknaden eller vara med i concours-tävlingen.

Inträde/parkering? Klassiker nr 8/2017 gäller som inträdesbiljett, annars gäller 100 kr per ekipage. Alla som betalar inträde får senaste numret på köpet! Ha gärna kontanter redo för att insläppet ska gå så smidigt som möjligt.

Var ligger Wenngarn? Strax utanför Sigtuna, drygt 30 minuter från Stockholm och 20 minuter från Uppsala. Vägbeskrivning på www.wenngarn.se

Boende? Bo på nyrenoverade Hotell Anstalten med gångavstånd till slottet. Specialpaket för Klassikerläsare: 895 kr inkl trerätters middag (del i dubbelrum). Ange Klass17 för att boka detta paket! bokning@hotellanstalten.se

Mat? Vällagat i restaurangen, pizza och tacos i Dammstugan, bullar och matiga mackor i Bageriet, kvalitetsfika i slottscaféet och nygrillat i trädgården...

Hur görs åldersindelningen av fordonen? Vi delar upp bilarna efter decennium för att utställningen ska bli roligare. Vi är inte stenhårda på årsmodellsindelningen. Det räcker om bilen är av exempelvis 1970-talsmodell – om den sedan är tillverkad 1969 eller 1980 spelar mindre roll, vill du gärna stå bland 70-talarna är det ok. Samma kriterium gäller alla olika decennier.

OBS! Ladda gärna ner och skriv ut din utställningsskylt med rätt decennie redan före träffen för att minska köerna! Finns i högerspalten!

Välkommen!

Kommentarer

#1
Uno Lööv
2017-05-20 08:39

Vi hade gärna besökt detta, min fruga och jag. Hvi får se ifall ekonomin tillåter den långa resan i sommar.

#2
Matts
2017-07-05 00:59

Trevligt hoppas man slipper massa jänkebilar bara!

#3
Uno L
2017-07-10 20:18

Det har varit väldigt lyckat de senaste två åren. I år kommer vi med egen bil för första gången. Citroen CX!

#4
Lars Linder
2017-07-26 10:18

Man kanske ska åka å titta, med riskokarn om den blir klar..

#5
Dick M
2017-08-18 11:21

I fjol kom ju Polisen för att det var så kaosartat så jag undrar om träffen kommer att vara bättre uppstyrd rent logistiskt i år? Dvs. inte en halvtimmes kö till parkering för besökare och blockerad riksväg? Det var dessutom jättedåligt med mat och långa köer dit? Att köa 20 minuter för en varmkorv känns inte riktigt relevant och i slottscafét tog ju mackorna slut. Synd eftersom det för övrigt är en väldigt trevlig träff.

#6
Peter Johannesson
2017-08-23 07:26

Vi funderade på att ta en sväng till Wenngarn.Med 70-talare och combi-camp.Och där kommer en fråga.Kan någon tipsa om en camping i närheten?Kunde vara skönt att vakna nästan på plats istället för att börja med 25 mils körning på morgonen.Läste senaste inlägget och blev fundersam om man ska åka dit.Fler kommentarer?

#7
Carl Legelius
2017-08-23 15:45

Hej! Förra året pågick två stora evenemang samtidigt – Skördedagarna och Klassiker på Wenngarn – och besökarantalet slog alla tidigare rekord. Därför blev det tidvis väldigt trångt och mycket köer. I år är det bara Klassiker och Vintagemarknaden vilket talar för att det kommer att bli mycket bättre flöden. Vad gäller campingmöjligheter i närheten är det kanske bäst att kolla med turistbyrån Destination Sigtuna. Varmt välkomna!

#8
Terésie Nilsson
2017-09-05 22:34

För kännedom är Wenngarns bageri, Dammstugan och Slottscaféet ute på entreprenad idag, vilket innebär att de som driver dessa tre matställen är väldigt måna om att ha nöjda kunder. De är väl medvetna om att Klassiker tillsammans med Fröken Pralin och Good Old vintage drar mycket besökare och de kommer därmed göra vad de kan för att ombesörja allas behov :). Det är trångt på infarten till Wenngarn men som vid alla bilmarknader blir det kö. Hoppas ni har tålamod med det. Väl inne på området kommer det flyta på bra. Om ni söker boende kan vi också rekommendera Vennerbo bed & breakfast (https://www.facebook.com/VennerBO/). Gällande uppställningsplatser i närheten av Wenngarn får ni gärna ta kontakt med mig frokenpralin@gmail.com. För er som inte vet vilka Fröken Pralin och Good Old Vintage är vill jag presentera oss som arrangörer av vintage- och retromarknaden "Slottsmarknad Vintage/Retro" som kommer äga rum inne på- och ikring- slottet den 17 september. Varmt välkomna!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.