Nästa artikel
Rekordpriser på Alfa-auktion!
Under klubban

Rekordpriser på Alfa-auktion!

Publicerad 11 februari 2014 (uppdaterad 6 mars 2014)
Världens kanske största enskilda auktion av Alfa Romeo ägde rum på Rétromobile i Paris i helgen. Vi var där.
En av attraktionerna vid årets Rétromobile i Paris var auktionshuset Artcurials specialauktion av ett antal av 44 Alfa Romeo. De flesta av dem kom från en italiensk märkesentusiast som under en 30-årsperiod jobbat mot att få ihop en komplett samling av märkets alla modeller från 1950-talet och framåt.
I första hand hade han sökt exemplar i mint condtion men i brist på bättre även köpt bilar för renovering. Samtidigt hade han byggt upp en mycket fin samling av Ferraribilar men den hade han gjort sig med för att helt gå in för Alfa-Romeo.
 
Nu skulle också Alfasamlandet upphöra därför att han – som det lakoniskt sades i auktionskatalogen – skulle börja ägna sig åt sin familj. Auktionen gick mycket bra, endast fyra bilar blev osålda, de resterande 40 klubbades bort till nya ägare! De flesta bilarna gick högre än Artcurials uppskattade priser – kolla in resultatlistan här till höger.
Artcurial skulle också auktionera ut 130 andra bilar av karaktären investeringsobjekt så det var trångt mellan bilarna i deras stora monter på Rétromobile. Den får man inte besöka utan att köpa den ganska dyra och påkostade auktionskatalogen men det var ändå ovanligt mycket folk vid visningen - det var Alforna som drog till sig sina entusiaster.
Vi bjuder här på ett litet bildspel med en del av Alforna – många stod så inklämda att det att det inte gick att fotografera dem.

Relaterade dokument

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.