Nästa artikel
Volkswagen Typ 1 Export: Blir den Årets Klassiker?
Årets Klassiker

Volkswagen Typ 1 Export: Blir den Årets Klassiker?

Publicerad 2024-01-18 06:30
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker. Kandidat nummer sex är en Volkswagen Typ 1 Export 1952.

Att behålla patina är en etablerad trend, Lars Eriksson som driver firman NissLars har med renoveringen av Richard Hausmanns Volkswagen tagit det hela till en ny nivå. Den är inte omlackad, i stället är den kastanjebruna originalfärgen framskrapad under ett lager med svart enkomponentslack. Till de svåraste ställena användes en nerslipad tandborste! Det som inte syns – bottenplatta och motor är helrenoverat och elsystemet är nytillverkat. Men det som syns som inredningen är bara varsamt tvättat. Efter fem år och tusen arbetstimmar var Lars Eriksson i hamn och kunde lämna ifrån sig bilen till ägaren Richard.

Juryns motivering: En renovering med respekt för historien och materialet, tillvägagångssättet har potential att bli trendskapande.

Läs hela reportaget här.

Ägare: Richard Hausmann

Nu är det upp till dig som läsare – vilken av våra tio kandidater ska bli Årets Klassiker 2023? Alla som röstar har chans att vinna priser för totalt över 30 000 kronor från Verktygsboden!

Rösta här!

1:a pris PELA Verktygsvagn med 13 lådor och topplåda
Stabil verktygsvagn med avlyftbar topplåda med gasfjädrad lucka. Lådorna är kullagrade och klarar 33 kilos belastning. Värde 9 995 kronor.

2:a pris PELA Mekaniska hjuldollies med stativ
Fyra hjuldollies som klarar 680 kg styck. Aluminiumrullar som behåller formen och roterar mot däcket. Med mekanisk spärr. Värde 6 995 kronor.

3:e pris PELA Hexagon LED-takbelysning 
Ger ett dramatiskt ljus till ditt garage, framhäver linjer och konturer. Bra vid t ex polering. På bilden monterad på egenbyggd träram. Värde 5 995 kr. 

4-10:e pris PELA Starthjälp med multifunktion 
Multifunktions-starthjälp för bil och andra fordon som hjälper till att starta motorn när den strejkar p.g.a. för låg spänning i batteriet. Värde 1 295 kronor. 

Senast den 5 februari 2024 vill vi ha ditt svar.
Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu samt i Klassiker 3/2024.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Rösta här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.