Nästa artikel
Motorhuven
Arnes backspegel

Motorhuven

Publicerad 3 december 2013
Jag talade häromdagen med min kompis Dagge och då kom frågan upp. Varför hade en röd motorhuv monterats?
Jag minns att vi i Huddinge hade hittat en övergiven och slaktad Ford 46:a. Vi hjälpte till med slaktningen och snodde den röda motorhuven, men varför? Jo säger Dagge, den fina blå huven var behäftad med ett fel. Ett fäste var trasigt och behövde svetsas. Vi mekade bort den blå huven på vår parkering för att bära den cirka en kilometer ner till Harrfors cykelaffär som hade svets och var vänlig nog att hjälpa till. Nu kom den röda huven väl till användning men redan nästa dag blev vi stoppade av en några år äldre yngling som påstod sig ha en gammal Ford 46:a som behövde delar. Var har ni hittat motorhuven undrades det.
 Jag tipsade välvilligt var "fyndet" fanns och trodde att allt var frid och fröjd. Det är min motorhuv, jag känner igen den sa den några år äldre ynglingen som hade fått sin röda Ford stulen. Det var den kände bilskrotaren Skägget som jag hade stött på och hade många kontakter med senare när jag behövde delar till gamla bilar. Vid denna tidpunkt 1963  hade han sin försäljning av bildelar i sin morsas lägenhet på Södermannagatan 59. Dagge minns även vart den röda huven tog vägen efter sin tjänst som utbyteshuv, vi skickade ner den i den östra av dom två ödledammarna från en brant slänt där nu Globen ligger. Jag minns nästan lika mycket som Dagge.
På den ena bilden syns min Ford dekorerad men en huvkråka i form av en rödhake och på den andra bilden kan man ana att det sitter en röd motorhuv men bilen var nog snyggast bakifrån och för säkerhets skull har jag klistrat på fyra bokstäver: FORD ifall någon skulle undra angående fabrikat 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.