Bild
Nästa artikel
Björn Harnesk – konstruktören

Björn Harnesk – konstruktören

Arnes backspegel

Björne har jag känt sedan 1966, han är en väldigt duktig mekaniker.

Ofta tar det lång tid att göra vad som göras skall, men resultatet blir alltid det bästa. Björne har tävlat i speedway och isracing, ramkonstruktioner och förbättringar på cyklarna har han själv bidragit med.

När Sten, grabben hans, var tillräckligt stor för att åka knattespeedway byggde Björne en skalenlig speedwayhoj till honom. Motorn var en Vicky Ms50 som trimmats och hela cykeln andades mini-Jawa eller ESO som de stora hojarna hette då det begav sig.
Bilderna är tagna på sjön Trehörningen i Huddinge och året är 1974. Sten är åtta år gammal och ska fylla nio till hösten. Trots att 38 år har gått så finns den specialbyggda speedwayhojen kvar hos Björne, ty Herr Harnesk är inte den som säljer något i brådrasket.  
Björn Harnesk – konstruktören
Björn Harnesk – konstruktören
Björn Harnesk – konstruktören

Kommentarer

#1
filmas
2012-09-30 13:48

Snyggt och skalenligt, till skillnad från mitt första försök åt det här hållet.
Mosters trampjonne med en grammofonmotor, av vevmodell. Fråga mig aldrig om detta ! Trots detta blev jag kompis med Björne i 20års åldern.
Grammofonracern byggdes då jag var 7 och brottet är preskiberat.
filmas

#2
Stefan larsson
2015-02-28 23:26

kul att se att du är "still going strong" Du fick mig att sladda runt ,bryta armar o ben , men det var det värt ,Du tog med mig o Peter till Stadion o sen var det "Kört",Har letat efter P.P i snart 30 år.Min "flälla Marre har haft kontakt med en kompis till honom,men tror att han vill ha ett nytt liv.Om du får tag i den rackaren med den tok-trimmade I`lon som ylade på bandy-banan i Skogås så be han ringa mig 0705620548 ,Så kan vi ses o komma ihåg alla "rackartyg"vi gjort.Hälsn en trogen kompis Stefan Larsson.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.