Bild
Nästa artikel
Den ogästvänliga skroten

Den ogästvänliga skroten

Arne

Vi är fortfarande kvar i Tulsa, Oklahoma.

En av våra reskamrater, Rikard Jonsson, han med den fina Ford Zephyren från 1938 tipsade, oss om en bilskrot som han och några likasinnade hade hittat. Rickard ägde vid tillfället en Cheva -49:a Fleetline och nu hade han hittat ett solskydd passande till den, det var bara ett problem enligt Rickard: ingenting gick att köpa, skrothandlaren var en riktig surkart.
 
Vi hade vår hyrda Thunderbird och tyckte att det var värt att göra ett besök på skroten. Väl framme letade jag rätt på bilen som hade den iögonenfallande gangsterkepsen, den passade ju även på min Ford -52:a. Efter en stunds övertalning fick jag köpa solskyddet, ty skrothandlaren hade nu insett att vi var från Sverige och inte från det land som han trodde att Rickard kom från, nämligen Tyskland.
 
Inför hemresan monterades solskyddet isär för att få plats i min resväska. Då jag saknade verktyg för demontering begav jag mig till Sears varuhus för att inhandla en skiftnyckel vilket visade sig vara omöjligt, istället inhandlades en mindre typ av amerikansk rörtång och det gick ju nästan lika bra.
Solskyddet hamnade till sist i resväskan och dagen var räddad.

Kommentarer

#1
Hackenbush
2011-10-08 17:40

Har varit på en bilskrot i södra Sverige som också hade en surkart till ägare.
Han ville ha en viss summa för en del till en bil som översteg vad en ny del kostade hos en märkesbilhandlare. När vi påtalade detta absurda pris sa han bara "skall ni ha den eller inte?" gick inte att pruta en enda krona så vi körde därifrån.

#2
Bozze Lundgren
2011-10-08 19:54

Det är väl en Lincoln som Rikard har och inte en Ford. Ford Zephyr kom inte fören i början på 50-talet och var Engelsk.

#3
Arne Schelin
2011-10-09 13:15

Du har så rätt Bozze. Jag får nog skärpa mig lite. Arne

#4
Mark W
2011-10-10 16:53

Monkey wrench. Smaka på ordet. Skiftnyckel på amerikansk engelska går inte av för hackor.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.