Nästa artikel
Den ogästvänliga skroten
Arne

Den ogästvänliga skroten

Publicerad 8 oktober 2011
Vi är fortfarande kvar i Tulsa, Oklahoma.
En av våra reskamrater, Rikard Jonsson, han med den fina Ford Zephyren från 1938 tipsade, oss om en bilskrot som han och några likasinnade hade hittat. Rickard ägde vid tillfället en Cheva -49:a Fleetline och nu hade han hittat ett solskydd passande till den, det var bara ett problem enligt Rickard: ingenting gick att köpa, skrothandlaren var en riktig surkart.
 
Vi hade vår hyrda Thunderbird och tyckte att det var värt att göra ett besök på skroten. Väl framme letade jag rätt på bilen som hade den iögonenfallande gangsterkepsen, den passade ju även på min Ford -52:a. Efter en stunds övertalning fick jag köpa solskyddet, ty skrothandlaren hade nu insett att vi var från Sverige och inte från det land som han trodde att Rickard kom från, nämligen Tyskland.
 
Inför hemresan monterades solskyddet isär för att få plats i min resväska. Då jag saknade verktyg för demontering begav jag mig till Sears varuhus för att inhandla en skiftnyckel vilket visade sig vara omöjligt, istället inhandlades en mindre typ av amerikansk rörtång och det gick ju nästan lika bra.
Solskyddet hamnade till sist i resväskan och dagen var räddad.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.