Bild
Nästa artikel
Domkraften

Domkraften

Arnes backspegel

Nu är vi tillbaka till sommaren 1961. Jag hittade en till bild på min Packard, den i mitt tycke bästa bilden.

Det är Kjelle, lillbrorsan, som tittar fram ovanför den långa motorhuven. Kjelle var ju bara tretton bast och fick inte följa med de stora grabbarna på åktur, och det var nog bäst så.
Vid en närmare fingranskning av bilden kan man ana att något hänt med den högra framskärmen, ovansidan tycks vara full med fågelskit, vilket inte var fallet, nej det är jag som har "tuffat till" bilen med spackel, något som dom flesta raggarbilar var dekorerade med. Vid en närmare titt på höger framdäck ser man ett däck som kommer att hålla cirka fem kilometer till, ty vid nästkommande olovliga körning exploderar däcket på Malmövägen i Björkhagen. Vad gör vi nu? i bagagerummet fanns ingen domkraft, något som man borde kollat innan man gav sig ut på äventyr.
 
Jag jobbade ju som busskonduktör vid Södertörnsbussarna och där lyckades jag tillfälligtvis få låna en domkraft av den vanliga hydrauliska sorten som fanns i alla bussars bagageutrymme, jag lovade att lämna tillbaka domkraften snarast, men det tog några veckor och vid vår olovliga körning som slutade med fängelsebesök i Handen, konstaterades av polisen att "den domkraften som finns i bakluckan är värd mycket mer än bilen".
Om bilen hade funnits kvar i dag hade den nog betingat en högre summa än den hundring som domkraften var värd.  

Kommentarer

#1
Lars "Julle" Olofsson
2012-01-20 14:28

Vart tog den vägen då?
/Julle

#2
Arne Schelin
2012-01-20 15:26

Hej Julle. Jo Packarden bytte jag bort mot en risig Trajja 500a som skar redan vid första provturen. Bilen hamnade i Vendelsö söder om Stockholm för att ganska omgående byta ägare och nu hamnade bilen i Hägersten även det söder om Stockholm. Det är sista spåret av bilen som jag tror skrotanmäldes 1966 om jag minns rätt. Synd på en lyxbil som bara körts drygt 8000 mil. / Arne

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.