Nästa artikel
En bra bil och en dålig dag
Arnes backspegel

En bra bil och en dålig dag

Publicerad 31 mars 2013 (uppdaterad 31 mars 2013)
Jag har alltid gillat Opels coupémodell och speciellt Commodore mellan 1967 till 1971.

Hos Stig Olsson i Skärholmen fann jag min drömbil, en Commodore GS från 1968 med automat. Två av bilförsäljarna var gamla speedwayförare och personer som jag såg upp till då även jag var kraftigt speedwaytokig. Kjelle Lutteman som jag kände sedan tidigare när han hoppade in och förstärkte vårt lag Eldarna i Huddinge blev min försäljare och jag fick bilen till ett hyggligt pris nämligen 10 800 kronor.

Bilen var sex år gammal 1974 men den tidigare silverfärgade Opeln hade nu blivit omlackad i en modernare Opelfärg. Jag hade mina funderingar angående kulören, tänk om jag skulle behöva bättra på lacken någon gång i framtiden. Följande lördag tog jag familjen med mej för en tur till Skärholmen där det som vanligt var lördagsöppet hos Stig Olsson, förhoppningen var att träffa Kjelle Lutteman, kanske kunde han tala om vad det var för Opelkulör som använts.

Det visade sig att den Kjelle var ledig och istället fick jag träffa min andra speedwayidol nämligen en annan Kjell men med annat efternamn. Denna dag blev den sista som jag hade Kjell W. som idol, Kjell W hade en dålig dag och sa att han bara sålde bilar och inte svarade på mina dumma frågor. Ska du inte handla bil så kan du sticka härifrån. Jag lämnade lokalen för att som första åtgärd demontera den på bakrutan påklistrade dekalen "Köpt hos Stig Olsson" Min fina bil skulle inte få medverka som reklam på grund av att någon haft en dålig dag.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.