Bild
Nästa artikel
Extrapris på bra bil

Extrapris på bra bil

Arnes backspegel

Efter att under en månads tid ha rest runt i USA 1978 var plånboken ganska tunn.

Jag hade min fina Ford Customline -52:a, men saknade en bruksbil. Jag bodde då i Midsommarkransen och inte långt från hemmet fanns en mindre bilfirma, Wimans bilar på Tegelbruksvägen. Wiman var en hygglig prick och jag fick nu ett pangerbjudande, en tio år gammal Ford Taunus kombi för kanonpriset 500 kronor, något som man inte kunde tacka nej till.

En smärre defekt var Forden behäftad med. Det främre vänstra stötdämparfästet var helt sönderrostat men bilen hade trots detta inget körförbud. Bra man reder sig själv, tänkte jag och köpte bilen. Jag körde hem den oroligt gungande vagnen och lånade jag ett spännband från min lastbil. Hokus pokus så var bilen lagad.

Jag hade surrat fast stötdämparen med framaxeln och nu kändes bilen nästan säker. Som extra säkerhet höll huven stötdämparen på plats, dock med viss tveksamhet, ty i minsta gupp glipade huven så att man nästan kunde kasta in hatten, något som några medtrafikanter på Essingeleden ville göra mig uppmärksam på.

Jag tittade åt ett annat håll.

Kommentarer

#1
robert helsing
2012-10-08 08:58

Mkt ovanlig bil idag. Intressant det där med enbart tre dörrar på en kombi. När försvann det valalternivet på en bil?

#2
Bozze Lundgren
2012-10-08 11:02

Väcker minnen. Hade en Renault Dauphine på 60-talet som var sprucken i framvagnen . Framhjulen stod åt olika håll. Man fick passa sig när man körde i ett spårvagnsspår för då stack bilen åt sidan. Då skulle man helst inte ha en bil bredvid sig.

#3
Ford fordever
2012-10-12 21:43

Haha, En riktig klassiker från 70-talet. Sedanmodellen av 60-talsfordarna fick vara substitut när man inte hade råd med "jänk". Kombimodellerna var däremot stendöda, dög inte ens som vinterbil. Korkat. eftersom dessa ur motorhistoriskt persp. var/är mycket intressantare. Idag finns i princip inga kvar.
En sanning kvarstår dock, Ford gjorde skitbilar med amerikansk design och gör så än idag!

#4
fordever70
2012-10-19 18:32

Den skulle du haft kvar idag! Finns inte många P7a kvar idag och
än mindre några kombis

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.