Bild
Nästa artikel
Fladder – känd från Hassan i P3

Fladder – känd från Hassan i P3

Arnes backspegel

Jag träffade Fladder, som han alltid kallades redan 1966 då han han liksom jag for land och rike kring för att få träningsköra speedway.

Jag hade en gammal JAP från 1940-talet som inte var i bästa skick medan Fladder, som egentligen hette Leif Eklund tror jag, förfogade över en helkromad JAP i bästa skick. Hojen hade han köpt av svenske juniormästaren Egon Stengarn.
 
Fladder ledsnade så småningom på speedway och nu fick jag chansen att köpa hojen. I plånboken hade han ett skrynkligt fotografi på hojen, troligen för att han gillade den så skarpt. Han gav mig fotot, kanske mest för att jag skulle bli sugen ty köpesumman var ju ganska hög, tusen bagis. När jag vänder på kortet kan jag läsa diverse anteckningar gjorda av nyss nämda Fladder, till exempel Tommy Ögren, en adress och rörpul. Anteckningar värdefulla för en som behöver JAP-delar.
 
Tommy Ögrens farsa hette Gösta och hade tidigare kört för Getingarna och han var rörpulare till vardags liksom min farsa. Dom var faktiskt jobbarkompisar.Tillbaka till Fladder. Någon kanske har lyssnat på Hassan då en kille (Fredrik Lindström) med en Kawa 125:a vill bli medlem i Sofia Hogs som är en Harleyklubb.
Det är nu man får höra Fladders ljuva stämma: "Här blir du aldrig medlem, det här är en Harleyklubb".

Minns du radioprogrammet Hassan?

Fladder – känd från Hassan i P3

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2013-10-29 10:05

Finns Sofia Hogs kvar ?

#2
H.W.
2013-10-30 12:41

http://sofiahogs.se/

#3
Kalle
2014-12-04 23:07

Vart ligger Fladder begravd? Farsan undrar, han och Fladder var gamla polare i Sofia Hogs för länge sen

#4
Den där i volvon
2017-01-19 08:39

Tja,Den ljuva stämmans; "Här blir du aldrig medlem,det här är en Harley-klubb !",är väl att betrakta som höjden av välutvecklad diplomatisk talang och uppvisad mellanmänsklig förståelse,när det man egentligen menar är "Om du och din Jean-Pierre nå´nsin svassar in i Sofia hogs högkvarter,fixar vi en ståplats åt både er och Kawan direkt,centralt i Nybroviken,din satans äckelfjolla !". När bögen sedan föreslår att de ju kunde byta till en större båge/HD för att få bli medlemmar,så stoppas även det utav nejsägar-maskinen,närsom Den ljuva stämman följer upp med "Vi har inga lediga platser !". "-Men då kan vi väl få ställa oss på väntelista ?"."-Vi är bara 25 medlemmar,och ingen har slutat de sista 20 åren.." (ett påstående som med stor sannolikhet,INTE ENS ÄR SANT,f.ö. !) .

-Modern politisk korrekthet,som här t o m lyckats tillämpas i kretsar av traditionell,mc-gängskonstruerad macho-våldskultur !. Trovärdigheten höll nästintill hela vägen,men inte riktigt ändå. -Och därför är "Den ljuva stämmans" artistnamn "Fladdret",mkt väl passande !.

O.k.,jag kan hålla med om att regnbågsmanifestationer,pridefestivaler,queer-parader och massmedias ständigt förvärrade bögpropaganda,K Ä N N S jobbigt emmellanåt. Men medans Yohio m.fl. utgör DEN ENA ytterligheten för "problematisk,manlig könsidentitet",och där skinnknuttar m.fl.,DEN ANDRA,så är helt klart Yohio att föredra !. Att knuttar upplever sig vara tuffare/starkare/bättre och allmänt överlägsna icke-knuttar,det går inte att ta miste på. Men VARFÖR ?...egentligen.?. Ingen har nå´nsin förklarat det för mig eller ngn jag hört talas om... -VAD ÄR GREJEN,liksom ?.

Att ta ett MC-kort är inte svårare än att de flesta fixar det på nå´n månad eller så,på första,bästa trafikskola. Att lära sig köra en MC där framgaffeln (av ngn obegriplig anledning) förlängts till abnorma proportioner,må vara lite svårare för vissa,men långtifrån ngn omöjlighet.-För att inte tala om att odla skägg och att iföra sig skinndräkt m. solglasögon/huvudbonad-accessoarer som skrämmer upp folk !.-Busenkelt !. Mer beslutsamhet krävs förvisso att bygga/upprätthålla en muskulös överkropp,det är sant !.-Men det gör även diverse löst folk lite till mans numera,även fjollbögar i vissa fall,så..sorry.. .Tekniskt kunnande för att få motorer att låta högt nog för att jävlas med allmänheten generellt,och specifikt barnvagnsbebisar som vaknar/börja gråta,är om möjligt en "specialistkompetens",men som impar på få (detsamma då för rökutvecklingen,som fördärvar för ALLA under varma sommardagar,och som ger astmatker stora skälvan.-Och,vadå,"klimatsmart" ?!..) . Tillkommer då för en ev. nyinvigd/fullvärdig medlem att lära sig: Lokalt,ospecifikt ölpimplande/fylleri,öppen offentlig urinering med/utan exponerad medelålderssnopp,samt skapandet av hot/våldsamheter/sammandrabbningar med svindyra samhällskostnader för div. SOS-insatser,förstörelse m.m.,som följd...(den "ädla" konsten att konvertera en förståndshandikappad tjej till en "äkta spätta",är väl en mer "subtil kunskap" i sammanhanget,antar jag..). Så,som sagt,hellre bögfjollor än "BÅG-NOLLOR",när allt kommer omkring !.

Jag har ingen susning om vem Leif Eklund var. Dock säger det klassiska radionumret med Freddan Lindström tillräckligt för en hyfsad helhetsbild,på ynka 4 minuter. "Den ljuva stämman" tog i allafall sitt förnuft tillfånga till slut,och fladdrade till kyrkogården permanent.-Måtte hans likar följa honom. Ju förr desto bättre.

/Den där i volvon

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.