Bild
Nästa artikel
Ford coupé till moppepris

Ford coupé till moppepris

ARNE

Efter många roliga turer såldes Fordsedanen några månader senare. En kompis till mig vid namn ...

... Janne Ahlinder och hans kompis Percy köpte bilen för trettifem kronor som verkade vara ett kompispris. Efter ytterligare några månader sågs bilen övergiven och sönderslagen på en parkeringsplats intill Gullmarsplan i Årsta.  I Årsta hittade jag min nästa bil som även den verkade vara övergiven, dock inte sönderslagen. Det var en metallicblå Fordcoupé av 1946 års modell.

Då bilen stod utanför en cykel- och mopedaffär frågade jag där om ägaren var känd, vilket visade sig vara fallet. Bilen hade tydligen bytts in mot en moped och jag fick köpa den för det vad jag tror priset på mopeden var; 780 kronor. 

Bilen var enligt uppgift iordninggjord på en yrkesskola och skulle registreringsbesiktas, vilket jag inte tyckte behövdes. Bilen gick ju jättebra vilket även kunde konstateras efter att ha blivit stoppad i en poliskontroll med tillhörande provkörning av polisman. 

"Grabben, det här var den bästa bil jag har provkört idag, trevlig dag" sa polisen. Senare på året såldes Forden för 1 200 kronor och var då för mig en jättebra affär – vilket jag i dag tvivlar på. Köparen bodde intill Bromma kyrka där jag har hört att den blev nerplockad och stående.

Kommentarer

#1
saabhenke
2010-12-09 15:36

vad är det för vits att skriva om gamla bilar som bara blir sönderslagna eller övergivna... är det skuldkänslor mon tro??? dom var väll inte värda ett skit på den tiden
hörde om en gubbe som bytte ett helrör mot någon cadillac på 70 talet samma sak

#2
Niklas Augustsson
2010-12-09 19:39

Hördu "saabhenke"....det är ju upp till var och en om man vill läsa Arnes blogg eller inte.
Själv tycker jag det är skitskoj, det speglar ju den tidens tänk och mentalitet när det gäller begagnade bilar. Keep up the good work Arne!

#3
Johan DAHL
2010-12-11 17:09

HELT RÄTT, Niklas, jag håller helt med! :)

Även jag läser Arnes blogg med stort nöje och för mig som inte "var med" på den tiden är det en fantastisk tillbackablick (i backspegeln) till en tid när bilar var snygga...

Johan DAHL, 14

#4
Jan Erlandson
2010-12-13 18:57

Precis en sådan bil hade min far när jag tog körkort för 50 år sedan! Han sålde den till Norge för 750:-, trots mina vilda protester...
Härom året kom en likadan körande förbi där jag bor, den var till salu för 75.000:-!! Där ser man!!

#5
David Alfredsson
2010-12-26 22:41

du saabhenke varför läser su ens arnes blogar om du inte tycker att det är ointressant låt dom som uppskattar att läsa om dessa riktigt intressanta tillbakablickar

#6
Kjelle Dahlgren
2010-12-27 10:41

Saabhenke du kan väl läsa bilsport och teknikens värld istället och låta oss gubbar mysa med Arne.

#7
Gaute Halsaunet
2011-01-15 21:49

Fargen på den Forden var veldig fin. Er de en orginalkulör eller hadde den blitt lakkert i denne fargen på yrkesskolen?

#8
Arne Schelin
2011-01-17 18:32

Ja du Gaute, den fina blå färgen är inte orginal, den tillkom på yrkesskolan, men en snygg färg var det

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.