Nästa artikel
Ford coupé till moppepris
ARNE

Ford coupé till moppepris

Publicerad 8 december 2010 (uppdaterad 14 december 2010)
Efter många roliga turer såldes Fordsedanen några månader senare. En kompis till mig vid namn ...

... Janne Ahlinder och hans kompis Percy köpte bilen för trettifem kronor som verkade vara ett kompispris. Efter ytterligare några månader sågs bilen övergiven och sönderslagen på en parkeringsplats intill Gullmarsplan i Årsta.  I Årsta hittade jag min nästa bil som även den verkade vara övergiven, dock inte sönderslagen. Det var en metallicblå Fordcoupé av 1946 års modell.

Då bilen stod utanför en cykel- och mopedaffär frågade jag där om ägaren var känd, vilket visade sig vara fallet. Bilen hade tydligen bytts in mot en moped och jag fick köpa den för det vad jag tror priset på mopeden var; 780 kronor. 

Bilen var enligt uppgift iordninggjord på en yrkesskola och skulle registreringsbesiktas, vilket jag inte tyckte behövdes. Bilen gick ju jättebra vilket även kunde konstateras efter att ha blivit stoppad i en poliskontroll med tillhörande provkörning av polisman. 

"Grabben, det här var den bästa bil jag har provkört idag, trevlig dag" sa polisen. Senare på året såldes Forden för 1 200 kronor och var då för mig en jättebra affär – vilket jag i dag tvivlar på. Köparen bodde intill Bromma kyrka där jag har hört att den blev nerplockad och stående.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.