Bild
Nästa artikel
Gasen i botten Herbie

Gasen i botten Herbie

Arnes backspegel

För ett tjugotal år sedan köpte jag denna fina Golf som var dryga tio år gammal redan då.

 Bilköpet skedde i Huddinge och hemresan mot Nykvarn gick nästan helt smärtfritt, det var bara en grej som hände. Avgasröret gick tvärt av mitt under bilen.

Samma kväll hade MCHK (Motorcykelhistoriska klubben) sitt månadsmöte i en lokal i Tekniska museet. Jag hade tänkt att besöka mötet, men ville inte köra med den högröstade bilen. Plötsligt ringer telefonen, det är min kompis Kjell Pettersson som även han tänker bevista månadsmötet. Jag förklarar situationen för Kjell som i nästa mening lovar att hjälpa mig med lagning av det nu tvådelade avgassystemet.

”Kom med bilen till mötet så kan vi åka till min verkstad i Solna när mötet är slut”. Sagt och gjort, mötet bevistades och framåt tiotiden på kvällen lämnar vi lokalen för att åka mot Solna. Jag startar bilen och vi lyssnar till de ljuva tonerna från det "raka röret". Nu bar det sig inte bättre än att barnasinnet kom tillbaka och både Kjell och jag blev som lekfulla tonåringar med nytaget körkort.

Vi gasade iväg mot innerstan, jag med riktigt drag på de låga växlarna, vi svänger höger för att passera den amerikanska ambassaden och vidare mot Valhallavägen. Morsning och goodbye, poliskontroll strax efter ambassaden."Rallybilen" hade säkert hörts redan när vi lämnade Tekniska museet och nu blir vi haffade av tuffa poliser i svarta skinnjackor.


När jag visade körkortet såg ju polisen att vi inte var några busiga tonårigar och jag förklarade att vi är på väg till en verkstad i Solna för att laga bilen. Okej, sa den leende polisen som såg att jag skämdes något ”Åk till Solna då, men ge fan i att gasa så jävligt.

Två lättade "tonåringar" rullar försiktigt mot Solna.

Kommentarer

#1
Stephan540i
2012-06-11 16:07

Någon har roat sig med att montera biltema sidoblinkers?!

#2
nykvarnare
2012-06-11 20:39

bodde / bor du i nykvarn arne?

#3
arne schelin
2012-06-12 16:03

Hej "nykvarnare" jodå jag bor numera i Nykvarns kommun, det har jag gjort sedan maj 1990. / Arne

#4
kaninteloggain
2012-06-13 16:01

Kunde inte motså att kolla numret, tyvärr har den gula Golfen förvandlats till en EU-moppe...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.