Bild
Nästa artikel
Klubbnålen

Klubbnålen

Arnes backspegel

Farsan berättade att han i sin ungdom spelade i samma fotbollslag som "Nacka" Skoglunds farsa, jag gissar att det var i Swedenhof som var en sportklubb belägen på Södermalm.

I fotbollslaget som figurerar på bild syns farsan längst ut till höger och om året är 1929 så är farsan 18 bast. Jag vet att killen som är nummer tre från vänster i bakre raden heter Erik Eriksson född 1909, men kolla på killen bredvid honom, alltså nummer två i den bakre raden, är han inte väldigt lik Nacka? Det skulle i så fall kunna vara hans farsa och om året är 1929 så var det samma år som den "vajande majskolven" föddes.  

Åren gick och när min farsa på femtiotalet träffar sin gamle fotbollskompis får han en klubbnål att sätta i kavajen, det är Inters klubbnål, grabben Nacka hade blivit proffs och den stolta farsan hade fått några nålar att dela ut till kompisar och vänner. Farsan min bar alltid klubbnålen och talade ofta om vem han fått den av.

På bilden från 1961 kan man skymta den lilla nålen. När farsan gick bort 1985 försvann även den lilla nålen, den var ju inte värd något så den åkte med när morsan skänkte bort farsans kläder. Swedenhof verkade vara en ganska stor klubb på den gamla goda tiden, men numera känner ingen människa till föreningen, konstigt va?
 

Klubbnålen
Klubbnålen

Kommentarer

#1
JohanB
2012-12-03 18:55

Fattar inte vad du snackar om - nån bollsport va? Det ser i alla fall ut som en Scania Regent på bilden.

#2
Bozze Lundgren
2012-12-04 12:15

Skoj att se att det finns någon som är sämre på sport än jag, JohanB. Glöm inte folkan på bilden, och moppen ser ut att vara en Monark. Fortsätt att skriva länge Arne.

#3
Arne Schelin
2012-12-04 14:20

Ja du JohanB jag tycker också bättre om lastbilar än fotbollar. Lastbilen som påminner om en Regent är inte det utan en tidigare modell ofta kallad "135an" Ägaren till den är min kompis Dagges farsa som sommartid använde bilen som vanlig flakbil men vintertid användes Scanian som tankbil då flaket fått lämna ramen till förmån åt en oljetank. / Arne

#4
JohanB
2012-12-04 19:36

Sedär! Ja, det fanns väl behov av tankbilar på vintern på den tiden bruket av villaolja var utbrett. Jag som är en generation yngre minns Scania 142 som fina grejer, jag körde en mellan 1991 och 1997. Då fanns det fortfarande gott om 110:or och 111:or, det tyckte man var gammalt skräp då. Nu blir man ju till och med glad när man ser en N12:a!

#5
Kjell Pettersson
2012-12-08 10:08

Tack snälla Arne för alla dina underbara skrönor som alla vi utomstående får ta del av!
Jag har den stora ynnesten att få vara nära kompis med Arne sedan 1973 och vi har upplevt många roliga stunder i verkligheten och i minnenas värld tillsammans. Att kunna berätta så mycket och så jäkla bra och kunna bjuda på sej själv helt utan att överdriva eller skryta det minsta, är en bragd som mycket få duger till. Du är en mästare på det Arne och jag beundrar dej verkligen för varje gång jag får ta del av "Arnes backspegel".

Fortsätt jobba och God Jul och Gott nytt år på er alla önskar Kjelle P i Solna

#6
Arne schelin
2013-06-28 18:45

Jag har just sett dokumentären om Nacka där även hans farsa figurerar och nu är jag ganska säker, killen som liknar Nacka är hans farsa. / Arne

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.