Nästa artikel
Klubbnålen
Arnes backspegel

Klubbnålen

Publicerad 3 december 2012
Farsan berättade att han i sin ungdom spelade i samma fotbollslag som "Nacka" Skoglunds farsa, jag gissar att det var i Swedenhof som var en sportklubb belägen på Södermalm.

I fotbollslaget som figurerar på bild syns farsan längst ut till höger och om året är 1929 så är farsan 18 bast. Jag vet att killen som är nummer tre från vänster i bakre raden heter Erik Eriksson född 1909, men kolla på killen bredvid honom, alltså nummer två i den bakre raden, är han inte väldigt lik Nacka? Det skulle i så fall kunna vara hans farsa och om året är 1929 så var det samma år som den "vajande majskolven" föddes.  

Åren gick och när min farsa på femtiotalet träffar sin gamle fotbollskompis får han en klubbnål att sätta i kavajen, det är Inters klubbnål, grabben Nacka hade blivit proffs och den stolta farsan hade fått några nålar att dela ut till kompisar och vänner. Farsan min bar alltid klubbnålen och talade ofta om vem han fått den av.

På bilden från 1961 kan man skymta den lilla nålen. När farsan gick bort 1985 försvann även den lilla nålen, den var ju inte värd något så den åkte med när morsan skänkte bort farsans kläder. Swedenhof verkade vara en ganska stor klubb på den gamla goda tiden, men numera känner ingen människa till föreningen, konstigt va?
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.