Nästa artikel
Love Hertz
ARNE

Love Hertz

Publicerad 8 september 2011
Vid USA-resan 1978 delade vi på oss från den övriga gruppen och begav oss till San Francisco, där den övriga gruppen …

… skulle sammanstråla om några dagar. Vi, det vill säga Uffe och Gittan, Lasse och Lillan och så Gerthy och jag, tog in på Holiday Inn och redan nästa dag tog vi oss till Hertz biluthyrning för att med "egen" bil utforska de branta backarna i "Frisco".

Redan i Sverige hade vi skaffat kreditkort på både Hertz och Avis biluthyrning, ty att hyra bil utan kreditkort var omöjligt. Hade man inget kort så var man inte betrodd.

En sprillans ny Plymouth rullades fram till vårt förfogande. Glada i hågen gav vi oss iväg med den fina jänkaren, men efter bara några kvarters körning blev vi stoppade av en mc-polis, hastighetsgränsen hade överskridits och nu väntade dryga böter.

Jag tyckte att polisen såg tuff ut och ville ta en bild på en glad polis men polisen förblev dyster. Efter en stund var vi klara och fortsatte vår upptäcktsfärd i de branta backarna för att sedan fortsätta utanför centrum.

Vi kom fram till en vägkorsning där det var rött ljus varför vi stannade i högerfil, vi skulle nämligen till höger när det blev grönt.

Plötsligt smäller det och vi blir påkörda bakifrån och får veta att när man ska svänga till höger och det är rött får man köra om kusten är klar vilket den var i detta fallet. En VW 412 dundrar in i baken.

Fortsättningen av dagen förlöpte väl och vid återkomsten till Hertz upptäcktes inga skador.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.