Bild
Nästa artikel
Mot Santos

Mot Santos

Arnes backspegel

Vi lämnar hamnen i Montevideo och styr kosan mot Santos i Brasilien där vi skall lasta kaffe.

Redan efter några timmars färd får vi stopp i den ena av de två Götaverksmotorerna, ett kylvattenrör hade sprungit läck och nu kunde vi bara köra med en maskin i väntan på att ett kylvattenrör reparerades.
 
Efter två dygn var vi framme i Santos vilket visade sig vara i tidigaste laget, det var nämligen fullt i hamnen och i fyra dygn fick vi ligga på redden och vänta, för första gången fick jag uppleva undervattensvågor ett fenomen som gör att båten gungar kraftigt trots att havet ligger spegelblankt.
När vi så småningom kom till kaj kunde vi gå iland och titta på staden Santos som förresten nästan sitter ihop med Sao Paolo. Nästa dag åkte vi till Sao Paolo för att på plats bevista någon typ av fotbollsfinal, det var Santos som mötte ett lag vid namn Penarol. Hur matchen slutade vet jag inte, ty efter en kvarts spel bröts matchen då uppretade åskådare skadat domaren.
 
Efter en god bit mat på en fin restaurang flanerade vi på stan och jag kunde föreviga mina synintryck med min Agfakamera. En bild togs vid en rondell där jag höjde siktet lite för att få med de intressanta bilarna, i förgrundens nederkant kan man se skallarna på mina reskamrater.
Nästa bild föreställer en tiggare med bärbart positiv och fågelbur, under buren finns en låda med växelkassa så att den som har sedlar med för hög valör kan få pengar tillbaka.
 
Mot Santos

Kommentarer

#1
Cedric
2012-01-03 15:29

Hej Arne!

Kul bilder! Du har inte några fler? Bodde i santos 1.5 månad i höstas och skulle gärna uppskatta fler bilder om du har några från din resa. Väldigt trevlig stad, underbart att åka dit efter en dag i röriga SaoPaulo.

Hur var vägen på den tiden mellan SP och Santos? Hiskelig resa över bergen måste det varit?

Var det jänkarbilar som gällde på den tiden?

#2
Arne Schelin
2012-01-05 18:58

Ja du Cedrik jag tog inte så många bilder och dom jag tog var mestadels på gamla bilar som det fanns gott om, väldigt många amerikanska.
Angåene resan mellan SP och Santos kan jag inte minnas något så resan måste ha gått klanderfritt. / Arne

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.