Nästa artikel
Mot Santos
Arnes backspegel

Mot Santos

Publicerad 29 december 2011
Vi lämnar hamnen i Montevideo och styr kosan mot Santos i Brasilien där vi skall lasta kaffe.
Redan efter några timmars färd får vi stopp i den ena av de två Götaverksmotorerna, ett kylvattenrör hade sprungit läck och nu kunde vi bara köra med en maskin i väntan på att ett kylvattenrör reparerades.
 
Efter två dygn var vi framme i Santos vilket visade sig vara i tidigaste laget, det var nämligen fullt i hamnen och i fyra dygn fick vi ligga på redden och vänta, för första gången fick jag uppleva undervattensvågor ett fenomen som gör att båten gungar kraftigt trots att havet ligger spegelblankt.
När vi så småningom kom till kaj kunde vi gå iland och titta på staden Santos som förresten nästan sitter ihop med Sao Paolo. Nästa dag åkte vi till Sao Paolo för att på plats bevista någon typ av fotbollsfinal, det var Santos som mötte ett lag vid namn Penarol. Hur matchen slutade vet jag inte, ty efter en kvarts spel bröts matchen då uppretade åskådare skadat domaren.
 
Efter en god bit mat på en fin restaurang flanerade vi på stan och jag kunde föreviga mina synintryck med min Agfakamera. En bild togs vid en rondell där jag höjde siktet lite för att få med de intressanta bilarna, i förgrundens nederkant kan man se skallarna på mina reskamrater.
Nästa bild föreställer en tiggare med bärbart positiv och fågelbur, under buren finns en låda med växelkassa så att den som har sedlar med för hög valör kan få pengar tillbaka.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.