Bild
Nästa artikel
Motorrenovering

Motorrenovering

Arnes backspegel

Vi är mitt ute på ett spegelblankt Atlanten och av någon anledning som inte jag känner till...

...blev det plötsligt dags att renovera den ena av de två Götaverksmotorerna och nu gick vi med reducerad fart med den fungerande motorn.
Ventilhattar stora som cykelhjul skulle slipas, vi var två man som hjälptes åt med varje ventil. Sedan skulle vevhuset rengöras och gissa vem som fick krypa ner i vevhuset, man var ju den yngsta i maskinrummet. Det hjälpte inte att jag påpekade att jag faktiskt hade kylvakten och kollade temperaturen i kylrummen, nej ner bara i det mörka utrymmet under vevaxeln. Paniken var nära, hoppas att de inte glömmer bort mig och skruvar igen den stora inspektionsluckan som var min enda flyktväg.
 
Efter några dagars renoverande startades motorn och vi kunde nu gå för full maskin varvid mitt arbete blev något lugnare. All mässing i maskinrummet skulle putsas och till hjälp hade man "Sunny Boy" en plåtburk med putsmedel prydd med en mörkhyad gentleman med stort leende och tjocka läppar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.