Bild
Nästa artikel
Mystisk Volvoreklam. Mystiskt V. Mysiga Skånegatan.

Mystisk Volvoreklam. Mystiskt V. Mysiga Skånegatan.

Arnes backspegel

Sitter här och läser ett gammalt nummer av Klassiker med tillhörande DVD, full med reklamfilmer från Volvo.

Jag hoppades att DVD-filmen skulle lösa ett mysterium, men inte. Jag minns en reklamfilm från 1955 som talade om att nu hade Volvo berikats med ett på vardera sidan av bilen högt placerat parkeringsljus. Det måste vara något magiskt med parkeringsljuset för det kunde användas 48 timmar utan att inverka på batteriet!

Antagligen var batterierna bättre förr eller så minns jag fel. Tyvärr så fick jag inte svar på min fundering, inslaget fanns inte med. Kunde det vara så att Volvo farit med osanning och nu inte ville att det skulle komma ut i dagens ljus?

 Volvo årsmodell 1957 hade ett gyllene V i fronten, men det sägs att de inte fick ha det för det var Cadillac som hade patent på den bokstaven. En skröna eller sanning? I tidningen läser jag om vissa problem vid en vid fotografering på Skånegatan. Jag tyckte också att Skånegatan hade bra atmosfär och tog tillfället i akt då jag 1980 plåtade min Ford Customline 1952, dock utan besvärande människor i dess närhet.
 

Kommentarer

#1
Fotonisse
2013-02-01 08:56

Stämningsfull bild med precis rätt ljus. Snyggt.

#2
Bozze Lundgren
2013-02-01 11:16

Undrar vilka intressanta böcker som fanns på antikvariatet.

#3
Arne schelin
2013-02-01 19:27

Jag såg i dag min gamla Ford 52a stående under ett skärmtak i Tumba. Trots att drygt tretti år gått sedan bilen avyttrades verkade den vara i exakt samma skick som på den aktuella bilden vid Skånegatan. / Arne

#4
SteBen
2013-02-02 00:11

Har för mig att jag läst att de tog bort V:et för att det kunde misstolkas för V8.
Tror det var på Volvo museeet jag läste det.....

Kolla gärna min hemsida och blogg :)

www.nostalgibilar.se
(har inget med tidningar att göra, privat sida)

http://blogg.passagen.se/klassiskabilar
(har inget med tidningar att göra, privat sida)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.