Nästa artikel
När vi flydde campingen
ARNE

När vi flydde campingen

Publicerad 11 december 2010 (uppdaterad 13 december 2010)
Vad ska man ha en bil till som ingen vill åka med? Jag bestämde mig för att ta en provtur. Bästa kompisen Dagge ...

… ville gärna åka med. Vi hade inte bestämt resmål men om resan skulle bli lång lastades för säkerhets skull ett fyrmannatält in i bilen. När man var ung och körsugen blev provkörningarna ofta längre än nödvändigt. Vi började med att rikta in oss på Värmland men då det kändes lite för kort fortsatte resan till Oslo.

Efter några timmars snurrande i den norska huvudstaden vändes kosan hemåt. Skymningen närmade sig och redan några mil utanför Oslo bestämde vi oss för att uppsöka någon camping då även tröttheten slog till.

Campingplats hittades och tältet slogs upp. Efter att ha sovit några timmar väcktes vi av att det forsade in vatten i tältet och fyllde våra sovsäckar med kallt regnvatten. Nu blev vi tvungna att dyblöta lämna campingen, vilket inte visade sig vara lätt.

En kraftig kätting tvärs över infarten satte stopp på våra planer. Klockan var tre på morgonen och vi var tvungna att göra en utbrytning vilket gick bra. Någon campingavgift betalades inte och hemresan avlöpte utan vidare bekymmer. Bilden visar ett liknande tält dock ej samma.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.