Bild
Nästa artikel
När vi flydde campingen

När vi flydde campingen

ARNE

Vad ska man ha en bil till som ingen vill åka med? Jag bestämde mig för att ta en provtur. Bästa kompisen Dagge ...

… ville gärna åka med. Vi hade inte bestämt resmål men om resan skulle bli lång lastades för säkerhets skull ett fyrmannatält in i bilen. När man var ung och körsugen blev provkörningarna ofta längre än nödvändigt. Vi började med att rikta in oss på Värmland men då det kändes lite för kort fortsatte resan till Oslo.

Efter några timmars snurrande i den norska huvudstaden vändes kosan hemåt. Skymningen närmade sig och redan några mil utanför Oslo bestämde vi oss för att uppsöka någon camping då även tröttheten slog till.

Campingplats hittades och tältet slogs upp. Efter att ha sovit några timmar väcktes vi av att det forsade in vatten i tältet och fyllde våra sovsäckar med kallt regnvatten. Nu blev vi tvungna att dyblöta lämna campingen, vilket inte visade sig vara lätt.

En kraftig kätting tvärs över infarten satte stopp på våra planer. Klockan var tre på morgonen och vi var tvungna att göra en utbrytning vilket gick bra. Någon campingavgift betalades inte och hemresan avlöpte utan vidare bekymmer. Bilden visar ett liknande tält dock ej samma.

Kommentarer

#1
Johan DAHL
2010-12-11 17:02

Huu, kan tänka mig att det inte var så skoj med regnvatten i sovsäcken...

Som vanligt en rolig och trevlig historia!

/Johan DAHL, 14

#2
Thomas Bengtsson
2010-12-15 21:30

Var glad att ni i alla fall inte var i Amsterdam, var på en campingplats där 1979 och attityden hos personalen (vakter med batong och strålkastartorn) gjorde att ett utbrytningsförsök i er stil troligen skulle ha resulterat i någonting som hade kunnat passa in i en krigsfilm.......

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.