Nästa artikel
Opel Caravan till Kopparberg
ARNE

Opel Caravan till Kopparberg

Publicerad 22 maj 2011 (uppdaterad 22 maj 2011)
Det är 1968 och på bilden poserar farsan vid min Opel Caravan som nästa dag ska föra honom och min morsa till Bergslagen.

Vi är utanför Systembolaget vid Gullmarsplan och helgdrickat är ordnat.
En av mina bästa kompisar, Björn Harnesk, har övertagit sina föräldrars sommartorp i Kopparberg och bor nu där permanent. Bekanta till Björn äger en stugby i närheten och nu ska mina föräldrar få avnjuta sommaren där.

På Opelns tak ligger en Monark Televerksmoped från 1959 som Björn gärna vill ha hemkörd, om vi fick med den, vilket vi fick.

Följande dag som är en lördag ger vi oss av, det har börjat regna lite smått och den norra vägen som vi åker är lite närmare än den södra, men ack så dålig med mycket grusvägskörning. Pang!

En sten krossar vindrutan när vi har cirka tio mil kvar att köra. Vindrutan som består av "splitterfritt" glas går i miljoner bitar och nu fick vi stanna vid vägkanten för att ösa bort det mesta av glaset.

När vi sedan fortsätter får jag en kanske inte så lysande ide, om vi stänger alla fönster och jag kör ganska fort så borde det bli övertryck i kupén och avsaknaden av vindruta skulle motsvara den strut som motorcyklister använde.

De sista tio milen mot Kopparberg gick i drygt 100 km/h. Vid framkomsten till Björne med familj möttes vi av glada miner, vi såg alla tre nämligen ut som enduroåkare som hade haft en riktigt lerig tävling bakom sig.

Följande dag som nu var en söndag fick vi genom Björnes kontakter en ny vindruta insatt av en snäll glasmästare nere i byn. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.