Bild
Nästa artikel
Polisingripande efter tips

Polisingripande efter tips

Arnes backspegel

Förr i tiden var det vanligt att man på taket till hyreshusen använde en sorts piskställning för att piska mattor så att dammet kunde dala ner till samtliga hyresgäster.

Något som inte var så smart var att det var ganska lätt att via piskställningen ta sig upp på taket, ganska spännande. Som tolvåring 1955 tog vi oss upp på taket för att pulsa i snön. När jag och portvaktens Tommy utför vår ganska livsfarliga lek får jag en strålkastare i nyllet, ljuset kommer från gatan och är skickat från en taksökare som sitter på taket på en radiobil, en svart Dodge Kingsway 1955.
 
Jag hajade att det var bylingen och med raska fötter tog vi oss ner från taket. Jag rusade ner till våning ett där jag bodde, klädde av mig mina snöbesudlade kläder och gick in i rummet för att låtsas läsa en tidning. Plötsligt ringer det på dörren och morsan öppnar: "Arne, har du varit på taket? Det är några poliser som undrar. Dumma Tommy som bodde på fem trappor hade fullt med snö på kläderna hade sprungit ut på gatan och mött poliserna som hade koll på att två personer befunnit sig på taket.
 
Någon hade alltså tjallat på mig, kanske var det portvaktens Tommy.    

Kommentarer

#1
Gäst
2012-04-29 00:20

Tjära och fjädrar !!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.