Bild
Nästa artikel
Problem att backa

Problem att backa

ARNE

När vi 1978 var på upptäcktsresa i USA besökte vi många fina platser. En dag skulle vi åka och bese Niagarafallen.

 

Vi var ju cirka 200 personer och vi disponerade fem tuffa bussar av Greyhoundtyp. Bussarna avgick från Buffalo mot den kanadensiska gränsen, men innan vi nått gränsen var det lunchuppehåll.

Vår buss parkerades med nosen mot restaurangen, något som inte var så bra, ty när resan skulle fortsätta och alla passagerare tagit plats visade det sig att bussen saknade backväxel eller en kompetent chaufför som kunde hantera den osynkade växellådan.

"Finns det några frivilliga som kan knuffa på bussen" blev frågan och ett gäng starka killar tog spjärn för att knuffa bussen ut på färdvägen.

Snart var vi framme vid Kanadagränsen och King vid gränspolisen klev ombord, med vass blick synades alla resenärer och sen pekade han med hela handen på en passagerare: "You, come with me".

Det var Gerthy min dåvarande fru som blivit offer för gränspolisen och med viss oro i blicken fick lämna bussen för en strängare kontroll.

Det gick bra, hon hade varken knark eller vapen på sig och vi var välkomna in i Kanada och fick äntligen se Niagarafallen.

Kommentarer

#1
Jonas<pv
2011-09-07 21:30

Amerikanska bussar. Med tvåtakts Detroit Diesel på fullvarv. Låter som Briggs&Stratton gräsklipparemotorer - fast MER!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.