Bild
Nästa artikel
Rätt muller i V8:an

Rätt muller i V8:an

ARNE

Väl hemma med Forden visade det sig att V8-muller saknades då motorn gick extremt tyst …

… En närliggande Gulf bensinstation var villig att låna ut smörjbryggan. Slägga och huggmejsel såg till att ett lagom stort hål i ljuddämparen ordnade ljuva toner från motorn.

På helgerna anordnades halkkörning på Källtorpssjön i Nacka, Taxi MK var arrangör, och körde man på en viss tid fick man diplom. Efter några vilda körningar var diplomet i hamn trots ganska dåliga sommardäck.

Nästa helg med det fina diplomet i minne uppsöktes en annan halkbana, denna gång på Skarpnäcksfältet. Då raksträckorna var väldigt långa erhölls en alldeles för hög hastighet när kurvorna skulle tas.

Detta slutade med att bilen med bredsladd och i en ganska hög hastighet försvann in i de fina snövallarna. Efter tredje kraschen och mycket snöskottning var inte jag längre populär och fick lämna området. Bilden på den nu kokande Forden är tagen i Årsta dagen efter halkkörningen.

Kommentarer

#1
Julle
2010-12-08 11:44

Härliga storys. Är en Fordsida i skick och rätt injusterad går den som en dröm och bara viskar. Så jag kan förstå raggartilltaget på den tiden att hugga hål i dämparen för att få mer "bludder". Tänk bara om du vetat vilket värde just dessa 100 hästare har idag (snudd på alla rodders vill ha dem...) och vad dessa maskiner kostar att renovera.

#2
Johan DAHL
2010-12-08 12:54

Roliga historier som vanligt!

/Johan DAHL, 14

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.