Bild
Nästa artikel
Scania och mycket räksallad

Scania och mycket räksallad

ARNE

På 1970-talet körde jag långtradare för ASG. Östersund och Örnsköldsvik var destinationsorter, men även …

… Sundsvall därvi förfogade över en lägenhet. Bilen lastades av lotsar på dagarna och mitt arbetspass började vid femtiden för det mesta.

När man startade i Sundsvall kunde man innan stängningstid hinna till en korvgrill vid utkanten av Skutskär. Det var en generös korvgubbe som jobbade där, han snålade inte med räksalladen. Ofta köpte man köttbullar och mos med mycket räksallad. Så blev det även denna gång.

Jag får min portion och när jag ska balansera mat och dryck samtidigt som dörren skall öppnas händer något tråkigt. Jag tappar hela den goda portionen på mattan mellan säte och pedaler. Vad gör man nu?

Rädda det som räddas kan, försiktigt och utan att få med något grus lyckas jag rädda nästan hela portionen. Jag slog gummimattan mot gatan och det mesta kladdet försvann.

Nu var det dags att äta den något avsvalnade maten för att därefter bege sig mot Stockholm.

Efter en stund märkte jag att nu var även mina skor kladdiga av mycket räksallad. Några mil senare, vid Gryttjom, ligger det en Gulf-mack som har nattöppet. Jag svänger in bakom macken och får till min lycka se en stor vattenpöl. Ut med den kladdiga mattan och plask med den i vattenpölen. Även skorna gick samma väg. Nöjd och belåten fortsätter jag nu färden söderut.

Plötsligt känner jag stark diesellukt. Vattenpölen var en dieselpöl som någon hade åstadkommit, nu var både dojor och matta halare än halast.

Kommentarer

#1
Lars Nordlander
2011-04-14 10:42

Otur Arne! Påminner mig om en episod från ett åkeri där jag tidigare arbetat. Jag skulle putsa rutor och speglar, gick in på verkstaden och lånade fönsterputsflaskan. Rutorna blev mer å mer kladdiga ju mer jag putsade, inte konstigt när det va diesel i den flaskan......... :-(

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.